Šport > Moto športi
172 ogledov

Hamilton: Izgubil sem kilograme in mišice

Lewis Hamilton VN Abu Dabija Profimedia
"Vedel sem, da ne bo lahko," pravi sedemkratni svetovni prvak.

Lewis Hamilton, stari in novi svetovni prvak v formuli 1, je objavil, da je v času, ko je bolehal zaradi koronavirusa, izgubil štiri kilograme telesne teže. "V zadnjih dveh mesecih sem izgubil šest kilogramov, od tega štiri od takrat, ko sem se okužil z virusom. Izgubil sem veliko mišic. Zdaj moram kreniti od začetka. Ni mi všeč in zabavno, a sem odločen, da se bom vrnil v staro formo," je sporočil sedemkratni svetovni prvak najprestižnejšega avtomobilističnega športa.

Zaradi bolezni je moral izpustiti tudi Veliko nagrado Bahrajna, vendar si je nov naslov najboljšega v formuli 1 privozil že prej. Med okužbo se ni počutil dobro: "Uničilo me je. Ne počutim se dobro, a sem srečen in hvaležen, da sem ostal živ. Covid-19 ni šala, vendar tega tudi nikoli nisem mislil. Vedel sem, da mi bo v določenem trenutku zelo hudo, saj veliko ljudi umira. Vedel sem, da gre za resno zadevo. Zdi se mi zelo čudno, da se nekateri svetovni voditelji ob omembi koronavirusa smehljajo in govorijo, da ta ni nič posebnega."

Hamilton si bom leto 2020 sicer zapomnil tudi po dobrih stvareh. V tem letu je namreč izenačil rekord Michaela Schumacherja po številu naslovov svetovnega prvaka, legendarnega Nemca, ki je zbral 91 zmag med elito, pa je prehitel tudi po številu uvrstitev na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Skupno je Britanec do zdaj zabeležil že 95 zmag v formuli 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice