Šport > Moto športi
77 ogledov

Hamilton: "Moramo narediti več!"

lewis hamilton Epa
Pred dirko za VN Bahrajna je Hamilton dobil številna pisma različnih organizacij za varstvo človekovih pravic.

Svetovni prvak v formuli ena Lewis Hamilton je pozval vodstvo svojega športa, da naredi več za človekove pravice. 

Petintridesetletni britanski član Mercedesa je pred veliko nagrado Bahrajna dejal: "Smo eden redkih športov, ki lahko potuje skozi toliko različnih držav, zato mislim, da moramo narediti več na tem področju."

Luca di Montezemolo, Schumacher Prijatelj Šport Schumijev rival: "Vsi si želimo, da bi Michael okreval, toda žal ..."

Dirka svetovnega prvenstva za VN Bahrajna v Sahirju se bo v nedeljo začela ob 16.10. Pred to dirko je Hamilton po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dobil številna pisma različnih organizacij za varstvo človekovih pravic.

"Zelo pomembno je, da kot šport naredimo več, da zgradimo pogoje za potrebne spremembe. Začeli smo s koraki v pravo smer, toda vedno je mogoče narediti še več," je dejal sedemkratni svetovni prvak.

hamilton wolff Pogajanja Šport Hamilton želi več dela od doma

Formula 1 je v tej sezoni začela kampanjo "Mi dirkamo kot eden", Hamilton sam pa se je letos zelo izpostavil kot edini temnopolti dirkač v karavani. Podprl je tudi številne protestne akcije po vsem svetu, ki so se začele zaradi policijskega nasilja v ZDA nad temnopoltimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice