Šport > Moto športi
48 ogledov

Hamilton ni bil povsem iskren

lewis hamilton EPA
Aktualni svetovni prvak F1 je pojasnil vzroke na prometno nesrečo na monaških ulicah, v kateri je poškodoval svojo 2,1 milijona evrov vredno Pagani Zondo.

Lewis Hamilton je v zgodnjih torkovih urah doživel prometno nesrečo, v kateri pa na srečo ni bilo poškodovanih. Dirkač Mercedesa je na kraju nesreče opravil alkotest, ki je pokazal, da pred vožnjo ni užival alkohola.

Po navedbah predstavnice monaške policije je Hamilton izgubil nadzor nad vozilom in zadel tri parkirane avtomobile. Britanec je novico o nesreči delil na družabnem omrežju Instagram.

Hamilton je priznal, da se je v zadnjih dneh udeležil več zabav, a nezbranosti niso botrovale opojne substance, temveč pomanjkanje spanca. Svetovnemu prvaku naj bi noga zdrsnila na gas, pri tem pa je poškodoval tri avtomobile, čeprav je sam sprva trdil, da je le enega oplazil. ''Noga mu je zdrsnila s stopalke za zavoro in sklopke,'' je v izjavi zapisala policija.

Posledica utrujenosti?

''To je bila posledica težkega 'žuranja' in pomanjkanja počitka v zadnjem tednu in pol. Nekoliko sem utrujen. Ves čas sem v akciji in premalo spim,'' je pojasnil Lewis in dodal, da je prišlo le do ''blagega stika'' s parkiranimi vozili, navijačem pa je obljubil, da bo nastopil na dirki za VN Brazilije v Sao Paulu, kamor je - domnevno zaradi vročine - odpotoval nekoliko kasneje.

Hamilton je bil zaradi prehitre ali objestne vožnje kaznovan že v letih 2007 in 2010, precej ironičen pa je podatek, da gre za ambasadorja varne vožnje, ki naj bi pomagal pri ozaveščanju ljudi.

Na vprašanje, zakaj se je v takšnem stanju odločil za vožnjo ob treh zjutraj, Lewis ni imel odgovora. ''Nikoli nisem razmišljal o tem, da ne bi šel. Še nikoli nisem razmišljal, da ne bi nastopil na dirki. V 22 letih še nisem zamudil dirke,'' je pozornost preusmeril 30-letnik, ki si je že predčasno zagotovil tretji naslov svetovnega prvaka (2008, 2014, 2015).

 

Lewis Hamilton's #monaco #crash #pagani #lewishamilton

A photo posted by bullitt_ad1 (@bullitt_ad1) on Nov 12, 2015 at 8:07am PST

 

#TBT With Bae, enjoying the view.#760LH #AMGPower #V12Beast #1of1

A photo posted by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on Oct 1, 2015 at 10:56am PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.