Šport > Moto športi
1859 ogledov

Schumacher po hudi nesreči: "To, da stojim tukaj ..."

Mick Schumacher Profimedia
Mick Schumacher je podrobneje spregovoril o počutju po hudi nesreči v kvalifikacijah za VN Savdske Arabije.

Mick Schumacher, 23-letni sin Michaela Schumacherja, jo je v hudi nesreči, ki se je zgodila v drugem delu kvalifikacij na uličnem dirkališču v Džedi, odnesel brez praske.

Ne samo, da se je mladi dirkač ameriškega moštva Haas F1 Team pri silovitem trku s silo 33G izognil hujšim poškodbam, temveč mu nesreča, kot je dan po dirki sam povedal novinarjem, ni pustila niti najmanjše posledice!

Mick Scumacher Dolga prekinitev Šport Schumacherjev sin po grozljivi nesreči v bolnišnici

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia
"Počutim se dobro," je v pogovoru za uradno spletno stran tekmovanja povedal Schumi, ki je imel pred trkom lepo izhodišče za krstni preboj v finalni del kvalifikacij. "To, da lahko stojim tukaj brez posledic in da ne čutim niti najmanjše bolečine, je dokaz, kako varni so ti dirkalniki," je dodal.

Malega Schumija so s steze odpeljali z reševalnim vozilom, nato pa s helikopterjem v bolnišnico, kjer so s preiskavami ovrgli morebitne poškodbe. Dan kasneje se je vrnil v paddock, kjer je izrazil željo po dirkanju, a je bila škoda na vozilu, ki ga je med dvigovanjem z žerjavom prepolovilo, prevelika.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Seveda razmišljam o tem, kaj bi lahko storil drugače, obenem pa si želim to pustiti za seboj. Naš cilj je še vedno finalni del kvalifikacij in točke na dirki. Očitno bomo morali počakati do Melbourna. Počutil sem se dovolj dobro za dirkanje, vendar je potrebno varčevati z rezervnimi deli," je pojasnil. "Q3 je bil dosegljiv. Pokazali smo, da smo hitri. Verjamem, da bo tudi v Melbournu lepo doseči prve točke v F1," je pred nadaljevanjem sezone optimističen Nemec.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Formula 1 Džeda F1 Šport Zmagovalca odločil dvoboj v zadnjih krogih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.