Šport > Moto športi
22010 ogledov

Schumacherjev sin po grozljivi nesreči v bolnišnici

Mick Scumacher
1/5
Profimedia
Sin Michaela Schumacherja je doživel hudo nesrečo v kvalifikacijah za VN Savdske Arabije.

Micka Schumacherja (Haas F1 Team) so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico po hudi nesreči v drugem delu kvalifikacij za VN Savdske Arabije.

Džeda Velika nagrada Šport Šok pred dirko F1: raketni napad v bližini Džede

Mladi nemški dirkač, sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, je v enem izmed hitrejših odsekov izgubil nadzor nad dirkalnikom v 12. ovinku uličnega dirkališča v Džedi in z veliko hitrostjo bočno trčil v zaščitni zid.

Schumacher je bil pred nesrečo uvrščen na deveto mesto in s tem na pragu svoje prve uvrstitve v finalni del kvalifikacij.

Schumacher v nesreči ni izgubil zavesti, prav tako naj bi odgovarjal na vprašanja zdravnikov in delavcev ob stezi. Ti so mu najprej imobilizirali vrat, nato pa so ga previdno izvlekli iz dirkalnika.

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Z reševalnim vozilom so ga s kraja nesreče odpeljali v tamkajšnji zdravstveni center, od koder so ga nato s helikopterjem iz domnevno preventivnih razlogov prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Po doslej znanih informacijah 23-letnik naj ne bi utrpel hujših telesnih poškodb, več podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju pa bo znanih bo opravljenih preiskavah.

mick schumacher Razsipnež Šport Schumacher pridelal račun v višini štiri milijone evrov

"Nisem se neposredno pogovarjal z njim, je pa govoril s svojo mamo," je za Sky Sports potrdil šef ameriškega moštva Günter Steiner. "Vidnih poškodb ni imel, želeli so samo opraviti nekaj preiskav, da bi ugotovili, če je zaradi sile samega udarca utrpel kakšne druge poškodbe. Zdi se, da je zapeljal na robnik in izgubil nadzor nad dirkalnikom. Ob trku smo izgubili vse podatke, z njim pa od nesreče nismo bili v stiku," je dodal Steiner.

Nekaj ur po nesreči pa je Haas pričakovano sporočil, da Schumacherja v nedeljo ne bo na startu zaradi posledic današnjega dogajanja, poudarili so, da je bil pregled v bolnišnici preventivne narave.

V vodstvu tekmovanja in ekipi so dodali, da je razplet nesreče, ko je Schumacher v zaščitni zid priletel s hitrostjo 250 km/h, pokazal visoko stopnjo varnosti dirkalnikov formule 1.

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • tomaz696 19:45 11.april 2022.

    Ta še za šajtrgo ni dober..če se piše schumacher še ni rečeno da ima kaj pojma..

  • sam1 09:13 27.marec 2022.

    Pri vsej stvari je najhujši naslov članka......