Šport > Moto športi
538 ogledov

Končana prva etapa, na cilju tudi Marčič

Simon Marčič Dakar 2020 Facebook
Vzdržljivostni dirkači so začeli letošnji reli Dakar.

Avstralec Toby Price (KTM) med motociklisti in Litovec Vaidotas Zala s sovoznikom Saulisom Jurgelenasom (Mini Cooper) med avtomobilisti sta zmagovalca uvodne etape relija Dakar, ki letos prvič poteka v Savdski Arabiji. 

Pri motociklistih je bil drugi Američan Ricky Brabec (Honda), tretji pa Avstrijec Matthias Walkner (KTM). Med avtomobilisti je za presenetljivima litovskima zmagovalcema drugo mesto zasedla francosko-portugalska naveza Stephane Peterhansel/Paulo Fiuza (JCW), tretja sta bila Španca Carlos Sainz in Lucas Cruz (JCW).

Edini slovenski dirkač motociklist Simon Marčič je bil 71., za Pricom pa je zaostal slabo uro in pol (+1:28:24).

"Na dvotedenskem reliju, dolgem 8000 kilometrov, z najtežjimi sipinskimi etapami v zadnjem delu, je potrebno prvi nevarni skalni del preživeti cel in postopoma stopnjevati tempo," je na cilju v Al Wajhu povedal Marčič.

Toby Rice Nov izziv Šport Reli Dakar se seli na novo celino

Danes so dirkači za uvod 42. izvedbe vzdržljivostnega relija prevozili 752 km od Džede do Al Wajha, v ponedeljek pa jih čaka druga etapa od Al Wajha do Neoma, dolga 401 km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.