Šport > Moto športi
33 ogledov

Kurili gume in dirkali z oldtimerji

Nekaj krogov v Valencii je Alonso naredil s ferrarijem iz 50. let 20. stoletja.
1/2
Žurnal24 main
Ferrari je sezono sklenil s Finali Mondiali. V Valencii so Fernando Alonso, Felipe Massa in Giancarlo Fiscihella "kurili" gume na svojih ferrarijih in preizkusili dirkalnike iz 50. Poglejte v dveh videih.

"Pričakujem štiri ekipe na samem vrhu - nas, Mercedes, McLaren in Red Bull."
Fernando Alonso
Ferrari je sezono, v kateri je naslov prvaka med dirkači izgubil na zadnji dirki v Abu Dabiju, sklenil v Valencii na prireditvi za navijače in medije - Finali Mondiali. Pravijo, da kljub taktičnemu spodrsljaju na finalni dirki, v ekipi ne bo prišlo do rošad. "Spremembe v ekipi? To ni naša filozofija," je dejal predsednik ekipe in koncerna Fiat, Luca di Montezemolo, in tako zavrnil govorice, da odhaja glavni inženir Chris Dyer.

Podprvak Fernando Alonso je izpostavil, da bo bitka za naslov v naslednji sezoni še težja, saj se bo njim, McLarnu in Red Bullu na vrhu priključil še Mercedes. "Bili smo zelo razočarani, a moč Ferrarija je v tem, da se uči na napak in ga te ne potrejo. Naslednje leto bomo še močnejši."

Le redki še verjamejo, da sezona 2011 ne bo zadnja pri Ferrariju za Felipeja Massa, a sam pravi, da zanj ne bo nič posebnega. "Spomnim se, da so mi že leta 2006 govorili, da bom le eno sezono pri Ferrariju, nato pa sem že tisto sezono zmagoval. Pritisk je bil tudi leta 2008 in zato sezona 2011 ne bo nič posebnega." Robert Kubica, Mark Webber, Sebastian Vettel ... so resni kandidati, da ga leta 2012 zamenjajo v poskočnem konjiču.

Nekaj utrinkov iz Valencii poglejte v dveh videih - v prvem, kako so kurili gume z modernimi ferrariji, v drugem kako so Alonso, Massa in Luca di Montezemolo preizkusili ferrarije iz 50. let 20. stoletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.