Šport > Moto športi
1578 ogledov

Lauda prvi športnik, ki ga je doletela takšna čast

niki lauda Epa
Trikratnega svetovnega prvaka bodo na zadnjo pot pospremili v sredo.

Nekdanji zvezdnik formule 1 Niki Lauda bo prvi športnik, ki ga bodo položili na pare v katedrali sv. Štefana na Dunaju, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Pogreb bo v sredo.

Niki Lauda Slovo Šport Dirkaške legende so se poklonile Laudi

Nekaj podrobnosti je razkril tamkajšnji duhovnik Toni Faber, saj je slovo pokojnika iz omenjene katedrale prava redkost. Nazadnje je bil to slikar Ernst Fuchs, med drugimi pa se so v Avstriji v zadnjem obdobju tako poslovili tudi od kardinala Franza Königa, Otta von Habsburga in notranjega ministra Franza Olaha.

niki lauda Ni odnehal Šport Lauda sam odkril napako, zaradi katere je umrlo 223 ljudi

Sam pogreb bo na željo družine potekal v družinskem krogu. Sicer pa v cerkvi pričakujejo tudi 300 častnih gostov, ostalih 800 sedišč in 3000 stojišč v cerkvi pa bo na voljo drugim obiskovalcem.

Med možnimi častnimi gosti avstrijski mediji med drugim omenjajo Arnolda Schwarzeneggerja, monaškega kneza Alberta, igralca Daniela Brűhla, ki je Laudo upodobil v filmu Rush, Bernieja Ecclestona, Lewisa Hamiltona in predstavnike ekip Ferrarija in Mercedesa. Med govorniki pa bo tudi avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen.

Po neuradnih podatkih naj bi Laudo pokopali v dirkaški opravi, so poročali avstrijski mediji.

Oster napad Šport "Patetično! Kako si Lewis to upravičuje?" lewis hamilton VN Monaka Šport Hamilton z novim rekordom: "Ta je za Nikija!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.