Šport > Moto športi
27361 ogledov

Legendarni Italijan nikoli več na motor

max biaggi EPA
Nekdanji svetovni prvak se bo zaradi posledic hude nesreče odrekel življenjski strasti in motociklizmu dokončno pomahal v slovo.

Šestinštiridesetletni Max Biaggi ne bo več sedel na motocikel. Niti iz užitka. Razlog za takšno odločitev so hude posledice nesreče, ki se je zgodila pred tremi meseci na dirkališču Sagittario v Latini.

max biaggi | Avtor: EPA EPA
Štirikratni svetovni prvak v razredu do 250 ccm in dvakratni svetovni prvak v razredu superbike je junija padel na treningu serije supermoto in se hudo poškodoval. Poškodbe je utrpel na prsnem košu in na hrbtu. Zaradi poškodb je potem 17 dni preživel na intenzivni negi in prestal šest operacij, še vedno pa ga pestijo zdravstvene težave.

"Na motor ne bom sedel niti za užitek. Del mojega življenja se je končal," je dejal Biaggi in dodal: "Čeprav so mi motorji v karieri prinesli velike uspehe, nesreče ne bom nikoli pozabil. Trdo bom moral delati, da bom znova zdrav."

Biaggi je na dokončno slovo od motociklizma namignil kmalu po tem, ko so ga iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo. "Življenje se mi je odvrtelo pred očmi. Vem, da mi nikomur ni treba ničesar več dokazovati," je takrat dejal 46-letnik.

Biaggi je v svoji karieri dirkal v razredih do 250 ccm (1991-1997), do 500 ccm (1998-2001), motoGP (2002-2005) in superbike (2007-2012, 2015).

max biaggi | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice