Šport > Moto športi
2756 ogledov

Rossi padel na treningu, sezona izgubljena?

Valentino Rossi EPA
V nesreči na treningu motokrosa jo je skupil devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi.

Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi je med treningom padel in si zlomil nogo, poročajo italijanski mediji.

Rossi je utrpel zlom desne noge, tako kot leta 2010 v Mugellu, šlo naj bi za zlom golenice. Prepeljali so ga v bolnišnico v Urbino, kjer naj bi ga že nocoj operirali. Yamaha ni bila na voljo za komentar.

Okrevanje bo predvidoma trajalo več tednov, kar pomeni, da bo Rossi ne bo imel nobenih možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka, na katerega čaka že od leta 2009. Nedavno je izjavil, da bo nadaljeval svojo kariero, dokler bo konkurenčen najboljšim dirkačem na svetu. 

Do konca letošnjega prvenstva je še šest dirk. V skupnem seštevku vodi Andrea Dovizioso (183 točk), sledijo pa Marc Marquez (174), Maverick Vinales (170) in Rossi (157). 

Priljubljeni italijanski motociklist bo zaradi poškodbe noge primoran izpustiti domačo dirko v Misanu (10. september). Okrevanje naj bi trajalo najmanj šest tednov, zato ni izključeno, da bi se 38-letnik pred koncem sezone vrnil na dirkaške steze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.