Šport > Moto športi
1914 ogledov

Martinu prvi "pole" v sezoni, tako se je odrezal Marquez

jorge martin Epa
Dirkači elitnega motociklističnega razreda so v Katarju opravili s prvimi kvalifikacijami sezone 2024.

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred današnjo sprintersko preizkušnjo in nedeljsko klasično dirko svetovnega prvenstva v motociklističnem razredu motoGP za veliko nagrado Katarja. V prvi vrsti bosta ob Špancu začela še njegov rojak Aleix Espargaro (Aprilia) in Italijan Enea Bastianini (Ducati).

Martin je prišel do 14. najboljšega startnega položaja v kraljevskem razredu, na nedeljski dirki v Lusailu pa bo lovil šesto zmago. Še prej ga danes ob 17. uri čaka sprinterska preizkušnja.

Ob lanskem podprvaku bosta obe preizkušnji začela še Espargaro in Bastianini. Svetovni prvak zadnjih dveh sezon, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), je prve kvalifikacije sezone končal na petem mestu.

Mesto za njim pa bo dirko začel osemkratni svetovni prvak, Španec Marc Marquez (Gresini), ki bo po dolgem in uspešnem sodelovanju s Hondo odpeljal prvo veliko nagrado z Ducatijem.

Dirka razreda motoGP se bo v nedeljo začela ob 18. uri. Še prej bosta preizkušnji razredov moto3 (15.00) in moto2 (16.15).

marc marquez | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 14:02 09.marec 2024.

    Še eno neumnost, ki jo bodo iz STA objavljali na POPtv ,A kanalu in Voyo pa so s tem itak, obsedeni..Noro !