Šport > Moto športi
20 ogledov

''McLarnu ne more pomagati niti čudež''

mclaren mercedes EPA
Mehiški dirkač Sergio Pérez (McLaren) je prepričan, da v letošnji sezoni nič več ne more rešiti ekipe iz Wokinga. 23-letnik je priznal, da so rezultati daleč od zastavljenih ciljev.

McLaren je ob koncu lanske sezone ostal brez prvega dirkača Lewisa Hamiltona, ki se je preselil k Mercedesu, Britanca pa je zamenjal Mehičan Sergio Pérez.

Slednji ni izpolnil visokih pričakovanj, saj se trenutno nahaja na 13. mestu skupnega seštevka, najboljšo uvrstitev pa je zabeležil v Bahrajnu, kjer je končal na šestem mestu.

McLarnov dirkalnik se je izkazal za dokaj nekonkurenčnega, saj v konstruktorskem seštevku ne zaostajajo samo za prvimi štirimi (Red Bull, Ferrari, Mercedes, Lotus), ampak se je pred njih zavihtela tudi Force India. Na vprašanje, ali v Silvestonu pričakuje boljši rezultat, je Pérez odvrnil: ''Nič nas ne more rešiti; ne dež, ne čudež.''

Na stopničke niti v sanjah

Pérez si je od selitve k eni izmed večjih ekip formule 1 veliko obetal, letošnja sezona pa se je zanj sprevrgla v veliko razočaranje. Poleg slabih rezultatov na stezi se je zapletel še v incident z moštvenim kolegom Jensonom Buttnom in dirkačem Lotusa Kimijem Räikkönenom. ''To ni sezona, ki bi si jo želel. V tem obdobju lani sem imel več točk z Sauberjem. McLarnov dirkalnik ima veliko težav in naš zaostanek je tako velik, da se sploh ne moremo osredotočiti na eno stvar,'' je razočarano povedal Pérez in dodal, da v tem trenutku ne morejo niti razmišljati o stopničkah.

Mehičan se je odzval na Räikkönenove besede, ki je dejal, da bi si Pérez zaslužil kakšno zaušnico. ''Nisem v formuli 1, da bi vsem ugajal. Tukaj sem, da se borim za ekipo. Ni mi mar, če s tem pridejo kritike,'' je zaključil 23-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.