Šport > Moto športi
20 ogledov

Mercedes ne sanja o naslovu prvaka

Hamilton VN Madžarske velika nagrada Hungaroring formula 1 EPA
Športni šef Mercedesa Toto Wolff je srebrne posvaril, da bi brezglavi lov na naslov svetovnega prvaka lahko ogrozil dolgoročne načrte.

Zmaga Lewisa Hamiltona na dirki za VN Madžarske je povečala apetite nemške ekipe, ki je dobila svojega kandidata za naslov svetovnega prvaka.

To je bila tretja zmaga srebrne puščice v letošnji sezoni - Nico Rosberg je bil najhitrejši na dirkah za VN Monaka in VN Velike Britanije - še bolje pa Mercedesu kaže na kvalifikacijah, kjer so dobili kar sedem od desetih letošnjih preizkušenj.

Mercedes se trenutno nahaja na drugem mestu konstruktorskega seštevka in za vodilnim Red Bullom zaostaja za 69 točk. ''Če bi pred pol leta govorili o dirkaškem ali konstruktorskem naslovu, bi bilo povsem noro. V drugi polovici sezone moramo utrditi našo formo, ne pa razmišljati o naslovu,'' je povedal Wolff.

Skromnost ključ do uspeha

Nemški poslovnež ne bo dopustil, da bi jih rezultat v Budimpešti uspaval, prav tako pa je izrazil dvom, da zmaga na Hungaroringu pomeni prelomno točko v Mercedesovemu boju s Pirellijevimi pnevmatikami.

''Ne moremo biti samozavestni. Narobe bi bilo, če bi trdili, da smo našli rešitev. Potrebna je analiza dirkališča, temperature, površine, ki jo moramo nato prenesti v naslednje dirke. Ostati moramo skromni,'' je povedal Wolff.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.