Šport > Moto športi
245 ogledov

Mladi Slovenec zmagovalec McLarnovega projekta

Kevin Siggy Rebernak Facebook
McLaren, moštvo formule 1, vsako leto prireja tekmovanje McLarnova senca, v katerem se merijo nadarjeni vozniki.

Dobitnik letošnje nagrade je 21-letni Slovenec Kevin Siggy Rebernak, ki se je najprej v konkurenci 100.000 voznikov iz celega sveta uvrstil v finale šesterice, nato pa premagal še preostalih pet tekmecev.

Ti so se merili v šestih preizkušnjah, štiri naloge so opravljali na simulatorju v Mclarnovem tehnološkem centru, dve pa na dirkališču v Dunsfoldu. Slovenec je bil najboljši v petih preizkušnjah, tako da ni bilo dvoma, kdo bo skupni zmagovalec. Rebernak si je tako priboril mesto v McLarnovem programu usposabljanja voznikov.

"Na simulatorjih dirkam že od 13. leta, a nisem imel pojma, da bi me to lahko pripeljalo sem. Tak teden doživiš le enkrat v življenju, zmago pa doživljam kot priložnost, da si zgradim kariero. Komaj čakam, da začnem delati v McLarnovi ekipi," je bil po zmagi zadovoljen Mariborčan, ki je pred leti zmagal tudi na tekmovanju na simulatorju v Ferrarijevem muzeju in že tam s svojim znanjem presenetil strokovnjake.

Unilen mclaren Parkiran Avto Tudi tako je mogoče uničiti mclarna
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.