Šport > Moto športi
49 ogledov

Odkrita skrivnost Vettlovega kazalca

sebastian vettel kazalec slavje
1/11
EPA
Nekdanji šef ekipe, za katero je dirkal Sebastian Vettel, je pojasnil izvor iztegnjenega kazalca, ki je postal zaščitni znak štirikratnega svetovnega prvaka.

Sebastian Vettel je eden najuspešnejših dirkačev v zgodovini formule 1. Od leta 2010 do 2013 je z Red Bullom osvojil štiri zaporedne naslove prvaka in do danes zbral 42 posamičnih zmag na dirkah za veliko nagrado.

Prav vsako izmed njih je proslavil z iztegnjemim kazalcem, ki je bil na vrhuncu Red Bullove prevlade tako nepriljubljen, da je Vettel resno razmišljal o tem, da bi se mu odpovedal.

''Pogovarjali smo se, saj se nekaterim ljudem iz neznanega razloga to zdi žaljivo,'' je leta 2013 za Sky Sports povedal Vettel. ''Toda mislim, da je najpomembneje ostati to, kar si,'' je dodal Nemec.

V lanski sezoni kazalca ni bilo na spregled, saj Vettel ni imel veliko razlogov za veselje, letos pa doživlja drugo pomlad, saj je štirikratni prvak že trikrat stopil na najvišjo zmagovalno stopničko in v skupnem seštevku celo prehitel drugega dirkača Mercedesa Nica Rosberga.

O izvoru 'Vettlovega kazalca' ni znanega prav veliko, svojo teorijo pa je razkril Trevor Carlin, šef ekipe, s katero je Vettel v sezoni 2006/2007 dirkal v razredu Formula Renault 3.5.

''V prvi sezoni, ko je dirkal za nas, je bil izjemno hiter. Odločil se je, da bo na mokri stezi v Eau Rouge zapeljal naravnost. Doživel je hudo nesrečo. Levo kolo se je odtrgalo in preletelo dirkalnik, pri tem pa posnelo njegov prst. Odkrušilo mu je zgornji del prsta,'' je povedal Carlin.

''Naslednji dan se je pojavil na dirkališču z obvezanim prstom. Še vedno se je smejal, čeprav ni mogel dirkati. Vrhnji del prsta se je odlomil, zato so mu ga morali prišiti,'' je dodal Carlin.

sebastian vettel kazalec slavje | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 15:14 14.oktober 2015.

    Ne vem zakaj enostavno njega osebno ne vprašajo.Bi bilo enostavneje.