Šport > Moto športi
37 ogledov

Posnetek je nemudoma zaslovel

fernando alonso EPA
Dirkač McLarna Fernando Alonso je po vnovični okvari njegovega dirkalnika MP4-30 razočarano obsedel na zaščitni ogradi dirkališča Autódromo José Carlos Pace, bolj znanega pod nekdanjim imenom Interlagos.

Priprave dvakratnega svetovnega prvaka na sobotne kvalifikacije za VN Brazilije je prekinila tehnična okvara McLaren-Honde, zaradi katere je bil Španec na drugem treningu primoran parkirati svoj dirkalnik, potem ko je na prvem merjenju moči na Interlagosu vpisal 16. čas.

Alonso, ki ima za seboj eno najslabših sezon v njegovi karieri, se je dve dirki pred koncem prvenstva že vdal v usodo, zato vsakršno tehnično pomanjkljivost vidi kot priložnost za napredek, ki bo prišel do izraza v prihajajoči sezoni.

''Gre za težavo z motorjem. Morali se bomo poglobiti, da bomo vse skupaj bolje razumeli. Poskušali bomo zamenjati motor. Uporabili bomo tistega iz Mehike, ki ima malo kilometrine, tako da bi moralo biti vse v redu. Še naprej se bomo učili iz težav, ki nas pestijo,'' je povedal nekdanji dirkač Renaulta in Ferrarija.

''Moje misli so v prihodnji sezoni in upam, da me bodo vse preglavice doletele tukaj ali v Abu Dabiju, ne pa prihodnje leto. Gre za učni proces, ki je boleč, a obenem edina pot do uspeha. Učimo se iz napak,'' je dodal 34-letnik.

Alonso je zaradi tehnične okvare parkiral svoj dirkalnik in sedel na zaščitno ogrado, kjer je čakal na prevoz do garaže. S telesno govorico je povedal več, kot bi lahko z besedami. Poklapano držo, sklonjeno glavo in vidno razočaranje so v objektive ujeli fotografi in nastal je posnetek, ki pritiče njegovi klavrni sezoni.

''Prebral sem, da je fotografija že postala slavna, ampak ne vem, kaj ljudje pričakujejo, ko odstopiš in čakaš na avto, da te odpelje do garaže. Res je, da je za nami težka sezona, vendar smo se veliko naučili,'' je za konec dodal Alonso.

fernando alonso | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.