Šport > Moto športi
87 ogledov

Potrebna bo operacija

Klemen Gerčar Žurnal24 main
Klemen Gerčar bo zaradi posledic padca na dirki elitnega razreda MXGP v Latviji moral na operacijo. Manjkal naj bi od tri do šest mesecev.

Slovenski motokrosist Klemen Gerčar, ki je na zadnji dirki za veliko nagrado Latvije v Kegumsu padel, bo moral počivati nekaj mesecev.

Zadnji pregled pri zdravniku Iztoku Pilihu je pokazal, da si je Gerčar strgal sprednjo križno kolensko vez, natrgana sta tudi oba meniskusa in stranski vezi, tako da bo potrebna operacija.

Ocena Piliha je, da bo okrevanje potekalo od tri do šest mesecev, vendar v Gerčarjevi ekipi verjamejo, da se mu bo uspelo vrniti na motor in dirkati še pred koncem sezone.

"Upam, da se bom karavani pridružil še pred koncem sezone in da bomo z ekipo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali," je navkljub težavam optimistično razpoložen Gerčar.

Za Gerčarja je to že druga resna poškodba v zadnjem letu, zaradi česar preživlja težke trenutke.

"Verjamem, da če sem v zadnjem letu prestal že toliko hudega, da me tudi ta poškodba kolena ne bo zaustavila," je zagotovil nekdanji svetovni prvak v razredu MX3, ki bo moral na operacijo že prihodnji teden, nato pa ga čaka rehabilitacija.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.