Šport > Moto športi
20 ogledov

Pred dirko minuta molka za Marío

Alonso Ferrari Suzuka VN velika nagrada Japonske kolo EPA
Prireditelji dirke formule 1 v Suzuki so sporočili, da se bo nedeljska dirka začela z minuto molka v spomin na špansko dirkačico Marío de Villoto, ki so jo v petek našli mrtvo v seviljskem hotelu.

Svet formule 1 je konec tedna pretresla novica, da je v komaj 33. letu starosti nenadoma umrla María de Villota, španska testna voznica. Našli so jo v hotelski sobi v Sevilli, kjer bi morala predstaviti svojo knjigo o lanskem bližnjem srečanju s smrtjo na dirkališču v Veliki Britaniji.

Takrat je kot testna voznica Marussie doživela hudo nesrečo na stezi Duxford, ko se je zaletela v tovornjak ob stezi. Njeno življenje je dolgo viselo na nitki, v nesreči je izgubila desno oko, a se je po daljšem okrevanju vendarle vrnila na dirkaške proge.

Za vedno v spominu

"Njena volja in predanost športu nam bodo za vedno ostali v spominu. Takšne stvari se moramo naučiti vsi, Mario pa bomo zelo pogrešali," je sporočilo združenje dirkačev formule 1 GPDA.

Preiskava je pokazala, da je mlada Španka umrla naravne smrti, ki pa je bila posledica hude nesreče pred več kot letom dni. Pokopali jo bodo v družinskem krogu v Madridu, dirkači pa so se odločili za minuto molka pred dirko v Suzuki.

"To je zelo žalostna novica za vse nas. Mario smo imeli vsi radi. Zdaj lahko le molimo zanjo," je ob žalostni novici dejal njen rojak, dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.