Šport > Moto športi
528 ogledov

Pri McLarnu odpovedali testiranja

honda mclaren EPA
Ekipa formule 1 zaradi groženj ostala brez testiranj.

Ekipa formule 1 McLaren in proizvajalec pnevmatik Pirelli sta po številnih poskusih oboroženih ropov v brazilskem Sao Paulu odpovedala načrtovana testiranja za torek in sredo. Minuli konec tedna, ko je omenjeno brazilsko mesto gostilo dirko formule 1, so se med tarčami roparjev znašli člani osebja ekip Mercedesa, Williamsa in Sauberja.

felipe massa Nov incident Šport Brazilca sram za domovino

McLaren je pojasnil, da se je za odpoved testiranj odločil, ker v ekipi čutijo, da so člani osebja ogroženi. "Skupaj s Pirellijem smo se odločili, da odpovemo testiranja pnevmatik v Interlagosu. Varnost naših ljudi je bilo vedno najpomembnejše in v luči zadnjih dogodkov smo čutili, da nima smisla tvegati," so tvitnili pri moštvu McLaren.

Člane Mercedesa so oropali v petek zvečer. Osebje jo je odneslo brez poškodb, roparji pa so jim odvzeli dragocenosti in denar. Po poročanju britanskih medijev so bili tarče roparjev tudi člani Williamsa, Sauberja in Mednarodne avtomobilistične zveze Fie.

Fernando Alonso O Alonsu Šport Šef Honde: "Raje bi imel, če se ne bi pritoževal po radiu"

Prihodnost dirke v Braziliji po letu 2020 je prav zaradi varnostnih težav pod velikim vprašajem, po koncu letošnje sezone pa se bo poslovil tudi edini brazilski dirkač Felipe Massa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.