Šport > Moto športi
1172 ogledov

Räikkönen: Tega res ne razumem

kimi raikkonen Epa
Ledenega Finca begajo karierne odločitve nekdanjega svetovnega prvaka.

Ko je Nico Rosberg leta 2016 osvojil naslov svetovnega prvaka in takoj zatem napovedal umik iz formule 1, je med dirkaško srenjo izzval mešane občutke. V skupini dirkaških kolegov, ki so njegovo odločitev razumeli, podpirali in spoštovali, je bil tudi finski veteran Kimi Räikkönen.

Rosberg je po trubulentnem večletnem obdobju v srebrni garaži naposled uspel premagati moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, z izpolnjenim kariernim ciljem pa so njegove dirkaške ambicije usahnile. Pri komaj 31 letih se je odločil za dirkaško slovo, a kljub temu ostal tesno povezan s formulo 1.

nico rosberg | Avtor: Epa Epa
Nemec je namreč član medijske ekipe Sky Sports ter redno sodeluje pri prenosih dirk v Nemčiji in Veliki Britaniji, s tem pa je zapravil svoj ugled v očeh nekdanjega dirkaškega kolega. "Ko je pred leti pojasnil, zakaj se bo poslovil od dirkanja, se mi je zdelo res 'kul'. Razumel sem njegovo odločitev," je ob predstavitvi nove avtobiografije The Unknown Kimi Räikkönen v Helsinkih povedal nekdanji svetovni prvak. "Zdaj pa tam stoji z mikrofonom. Tega ne razumem, glede na razloge, ki jih je navedel," je dodal Räikkönen.

Rosberg je ob slovesu od elitnega dirkaškega športa dejal: "Splezal sem na vrh gre. Zdaj je pravi trenutek, da se poslovim." Tudi 38-letni Räikkönen se nezadržno približuje koncu kariere, vendar ob tem ostaja hladen kot špricer. "Ne bo se težko posloviti. Odleglo mi bo, ko bo vsega konec. Dirkanje je super, to pa je tudi vse," je v svojem slogu dejal ledeni Finec, ki si želi ostati povezan z F1, a v drugačni vlogi kot Rosberg.

"Zanima me razvoj dirkalnika, vendar samo v zakulisju. Ne boste me videli z mikrofonom," je obljubil, na temo svoje avtobiografije pa dodal: "Je, kar je. Vseeno mi je, če bo komurkoli všeč ali ne."

Komentarjev 1
  • Emily_Warlow 12:47 18.avgust 2018.

    Moja zadnja plača je bila 5300 evrov za 10 ur na teden na spletu...... Prijateljica moje sestre ima v povprečju 22.000 evrov že več mesecev in dela približno 30 ur na teden...... Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko ...prikaži več sem poskusil..... Potencial pri tem je neskončen..... To je tistt0, kar počnem . ........ ➥➥➥➥➥ www.Internet43.Com

Sorodne novice