Šport > Moto športi
506 ogledov

Raje osovraženi kot pomilovani

toto wolff Profimedia
Prevladi Mercedesa kar ni videti konca.

Sezona formule 1 se je šele dobro začela, a že je jasno, da Mercedes drvi novemu konstruktorskemu in dirkaškemu naslovu naproti.

Moštvo iz Brackleyja je svojo prevlado znova pokazalo v kvalifikacijah za VN Velike Britanije, kjer je bil zmagovalec Lewis Hamilton debelo sekundo hitrejši od najbližjega zasledovalca iz konkurenčnega moštva.

Britančev moštveni kolega Valtteri Bottas je zaostal dobre tri desetinke.

lewis hamilton Formula 1 Šport Mercedes svetlobna leta pred konkurenco

Razen v primeru kakšnih nepredvidljivih okoliščin si je težko zamisliti scenarij, po katerem bi lahko kdorkoli ogrozil prevlado Mercedesa.

Kljub dobrim obetom pa srebrni ne nameravajo počivati na lovorikah, poudarja šef moštva Toto Wolff in dodaja, da uspehi moštva nikoli ne bodo postali samoumevni.

"Naš uspeh ni zagotovilo za prihodnost. Drži, da s takšnimi predstavami ne pridobivamo novih prijateljev in da nas bodo napadali z vseh strani, a morali bomo vzdržati. Bolje to, kot da bi nas ljudje pomilovali," je dejal Wolff.

Nedeljska dirka za VN Velike Britanije bo četrta v skrajšani sezoni 2020. Vse tri dosedanje je dobil Mercedes. Dvakrat je slavil Hamilton, enkrat pa Bottas, slednji ima v skupnem seštevku pet točk zaostanka za branilcem naslova.

V konstruktorski razvrstitvi prednost Mercedesa pred drugouvrščenim Red Bullom znaša že 66 točk.

Racing Point F1 Šport Našli zamenjavo za okuženega Péreza
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.