Šport > Moto športi
594 ogledov

Rossi odlaša z odločitvijo: "Prej potrebujem odgovore."

valentino rossi Epa
Čeprav je že dobil naslednika pri Yamahi, se Valentino Rossi še ni odločil, ali bo nadaljeval svojo kariero.

Valentino Rossi, 40-letni superveteran, zmagovalec 89 dirk za veliko nagrado v elitnem razredu, čeprav sta od zadnje minili že več kot dve leti in pol, bo odločitev o svoji prihodnosti sprejel sredi prihajajoče sezone. Lanska je bila njegova najslabša z Yamaho doslej, sedmo mesto v skupnem seštevku pa njegova najnižja uvrstitev po letu 2012, ko je bil član Ducatijeve garaže.

Yamaha je pred dnevi potrdila, da bo Rossija v letu 2021 zamenjal član poltovarniške ekipe Fabio Quartararo, ki se je v pretekli sezoni kar sedemkrat povzpel na zmagovalni oder in končal na petem mestu skupne razvrstitve.

valentino rossi Konec ere Šport Yamaha dokončno razkrila Rossijevo usodo ter njegovega naslednika

Rossi namerava odločitev sprejeti na podlagi uvodnega dela nove sezone. Odločal se bo med upokojitvijo na eni in selitvijo v Yamahino satelitsko moštvo na drugi strani. Predstavniki japonskega moštva so že sporočili, da so mu vrata v poltovarniško ekipo na široko odprta.

"Zaradi dododkov na trgu dirkačev me je Yamaha na začetku leta prosila, če se lahko zjasnim glede svoje prihodnosti," je razkril Italijan, ki je v svetu motociklizma debitiral leta 1996. Prihajajoča sezona bo že njegova 25. po vrsti.

jorge lorenzo MotoGP Šport Lorenzo se vrača

"Kot sem poudarjal že tekom lanske sezone, ne bi rad sprejel preuranjene odločitve. V novi sezoni želim biti predvsem konkurenčen, kariero dirkača motoGP pa bi rad nadaljeval tudi v letu 2021. A preden to storim, potrebujem odgovore na stezi, ki jih bom dobil že po nekaj dirkah. Vesel sem, da me bo v primeru, če se odločim nadaljevati, Yamaha podpirala v vseh pogledih. Na voljo bi imel tovarniški motocikel in tovarniško pogodbo. Na testiranjih bom dal vse od sebe in upam, da bomo pripravljeni za začetek sezone," je zaključil Doktor.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.