Šport > Moto športi
704 ogledov

Schumacherjev rekord v nevarnosti

lewis hamilton Epa
Aktualni svetovni prvak bo imel prihajajoči konec tedna priložnost izenačiti izjemen rekord Michaela Schumacherja.

Lewis Hamilton (Mercedes) bo v nedeljo napadal svojo osmo zmago na znamenitem Hungaroringu, kjer bo na sporedu trejta preizkušnja skrajšanje sezone 2020.

Britanec, ki ima po dveh dirkah šest točk zaostanka za Valtterijem Bottasom (Mercedes), bi lahko postal šele drugi dirkač v zgodovini, ki bi na enem prizorišču zbral kar osem zmag.

brawn schumacher | Avtor: Profimedias Profimedias
To je doslej uspelo samo legendarnemu Michaelu Schumacherju, ki je osemkrat slavil na VN Francije.

"Sploh nisem vedel za to," je novinarjem povedal sedemkratni zmagovalec VN Madžarske (2007, 2009, 2012, 2013, 2016, 2018, 2019).

"Vedno, kadar me spomnite na kakšen Michaelov rekord, me še vedno fascinira,koliko naslovov, zmag in najboljših startnih položajev ima. Rekord za rekordom. Vsakič znova me nekaj opomni na njegovo veličino in uspehe," je dodal Britanec.

Schumacherjevi rekordi so sicer vse bolj ogroženi. Hamilton je že rekorder po številu najboljših startnih položajev, zbral jih je kar 21 več od Nemca (89>68), medtem ko Schumacher še vedno vodi po zmagah (91) in naslovih svetovnega prvaka (7).

Hamilton je trenutno pri šestih naslovih in bi se z legendo Ferrarija lahko izenačil že letos. Na obzorju je tudi rekord po številu zmag na dirkah za veliko nagrado, dirkač Mercedesa zaostaja samo še za šest (85).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.