Šport > Moto športi
2419 ogledov

Trije oboleli v karavani F1 tik pred dirko

Skrbi tudi v karavani formule 1.

Odločitev, da organizatorji izpeljenjo dirko formule 1 za Veliko nagrado Avstralije v Melbournu, je doživela še večje negodovanje. V izolacijo so morali zaradi simptomov koronavirusa in vročice namreč trije člani ekip, eden iz McLarna in dva iz moštva Haas. Vsi trije so bili testirani, trenutno pa se nahajajo v karanteni v hotelskih sobah. Če bodo testi pozitivni, bo nedeljska dirka najverjetneje odpovedana, omenjena trojica se je v boksih redno srečevala z ostalimi člani dirkaške karavane.

Vodstvo F1 in Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) sta zaenkrat zavračali možnost o odpovedi VN Avstralije, a bi se lahka znašli še pod večjim pritiskom tistih, ki menijo, da bi se to moralo zgoditi. Situacijo, o njej naj bi bilo več znanega v četrtek, pozorno spremljajo tudi pri Grand Prix Drivers’ Association, ki predstavlja vseh 20 dirkačev, ki se bodo v Melbournu znašli na stezi. Njihova prioriteta naj bi bila varnost voznikov in članov ekip, ob pojavu koronavirusa pa se pričakuje, da bodo odločno nasprotovali izvedbi preizkušnje. Že prvi uradni trening v petek naj bi si sicer v živo ogledalo okoli 80.000 gledalcev.

"Presenečen sem bil, da se je vlada zvezne države Victoria odločila izpeljati Veliko nagrado," je dejala zdravnica splošne medicine iz Melbourna Mariam Tokhi in dodala: "Nisem seznanjena z vsemi ekonomskimi izračuni, a me skrbi, da mojo okolico spravljajo v tveganje s tem, da mirno nadaljujejo z izvedbo dirke. Zdravstveni delavci se bomo morali ukvarjati z eskalacijo infekcij."

ferrari | Avtor: Profimedia Profimedia

V vladi zvezne države trdijo, da podrobno spremljajo situacijo, zaenkrat pa še ne nameravajo odpovedati dirke. Premier Daniel Andrews pravi, da bodo v Victoriji morda kmalu morali omejiti množične prireditve, a za zdaj temu še ni tako. V Avstraliji so do zdaj zabeležili 112 primerov koronavirusa, trije ljudje pa so umrli.

Avstralija je danes uvedla prepoved vstopa v državo italijanskim državljanom, v formuli 1 pa jih je kar nekaj. Tu sta moštvi Ferrarija in ekipa Alpha Tauri ter predstavniki opremljevalca s pnevmatikami Pirellija, ki ima sedež v Milanu. Tudi pri Haasu in Alfa Romeu uporabljajo Ferrarijeve motorje. 

Dirka na Kitajskem je sicer že bila prestavljena, preizkušnja v Bahrajnu, ki bo na sporedu le teden dni po Melbournu, pa se bo odvijala brez gledalcev,

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice