Šport > Moto športi
14 ogledov

Vettel odpihnil zasledovalce

Sebastian Vettel Fernando Alonso Mark Webber Red Bull Ferrari kvalifikacije
1/15
Žurnal24 main
Red Bull je po treningih svojo dominacijo na Hungaroringu prenesel tudi v kvalifikacije. Sebastian Vettel je s fantastičnim časom osvojil "pole position". Webber drugi, Alonso in Massa tretji ter četrti.

Nemec Sebastian Vettel je "zarjovel" do svojega četrtega zaporednega prvega startnega položaja na veliki nagradi Madžarske, medtem ko je njegovo moštvo Red Bull nadaljevalo dominacijo na dirkališču Hungaroring. Drugo mesto je pripadlo Vettlovemu moštvenemu kolegu Marku Webbru.

Vettel je skupno že sedmič v letošnji sezoni osvojil "pole position", to pa je že enajsti najboljši startni položaj za rdeče bike na zadnjih 12 dirkah! V deželi golaža so Redbullovci prevladovali že na vseh treningih, dobro formo pa prenesli tudi v kvalifikacije. Na zaprtem dirkališču jih bo težko kdorkoli ugnal. Druga vrsta je pripadla Ferrariju, kjer se bosta Fernando Alonso (3.) in Felipe Massa (4.) poizkušala približati neulovljivemu Nemcu in Avstralcu. Za primerjavo - Alonso je za Vettlom zaostal za 1,2 sekunde ...

Vodilni v skupnem seštevku Lewis Hamilton (McLaren) je kvalifikacije končal na petem mestu, njegov moštveni kolega in svetovni prvak Jenson Button pa je bil šele enajsti.

Tudi tretji trening v znamenju Red Bulla
Avstralec Mark Webber (Red Bull) je bil najhitrejši na tretjem treningu pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Madžarske v Hungaroringu. Drugi čas je pred današnjimi kvalifikacijami, ki se bodo pričele ob 14. uri, dosegel Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), tretjega pa Španec Fernando Alonso (Ferrari).

Prva dva Vettlu
Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil najhitrejši tudi na drugem prostem treningu dirkačev formule 1 pred nedeljsko dirko za VN Madžarske na Hungaroringu. Za Vettlom je drugi čas dosegel Ferrarijev španski dirkač Fernando Alonso, zmagovalec zadnje dirke v Nemčiji, tretji pa je bil drugi Red Bullov voznik Avstralec Mark Webber.

Nesojeni zmagovalec preizkušnje na Hockenheimu Brazilec Felipe Massa (Ferrari) je bil četrti, šesti čas pa je dosegel vodilni v skupnem seštevku SP Britanec Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes).

Tretje mesto je na prvem treningu osvojil Poljak Robert Kubica (Renault), ki je za najhitrejšim Vettlom zaostal več kot sekundo. Drugi je bil Webber.

Britanec Hamilton, trenutno vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v formuli 1, je zasedel 18. mesto, Alonso, zmagovalec zadnje preizkušnje za VN Nemčije v Hockenheimu, pa je bil sedmi.

VN Madžarske, kvalifikacije, rezultati (neuradno):

1. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) 1:18.773
2. Mark Webber (Red Bull-Renault) 1:19.184
3. Fernando Alonso (Ferrari) 1:19.987
4. Felipe Massa (Ferrari) 1:20.331
5. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:20.499
6. Nico Rosberg (Mercedes) 1:21.082
7. Vasilij Petrov (Renault) 1:21.229
8. Robert Kubica (Renault) 1:21.328
9. Pedro de la Rosa (Sauber-Ferrari) 1:21.411
10. Nico Hulkenberg (Williams-Cosworth) 1:21.710
11. Jenson Button (McLaren-Mercedes) 1:21.292
...
14.  Schumacher     Mercedes               1:21.840   1:21.630
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.