Šport > Moto športi
48 ogledov

Wolffova na dirkaškem vikendu

susie wolff williams formula 1 EPA
Britanska dirkačica Susie Wolff bo postala prva ženska predstavnica po letu 1992, ki se bo udeležila dirkaškega vikenda.

Ekipa formule 1 Williams je razkrila, da se jim bo v letošnji sezoni za dva dirkaška vikenda pridružila Britanka Susie Wolff. Po poročanju Sky Sports bo 31-letnica z ekipo nastopila na prostih treningih pred dirkama za VN Velike Britanije in VN Nemčije.

''Ne skrbi me, da bom v središču pozornosti. Osredotočena sem na svoje delo,'' je povedala 31-letnica in dodala: ''Vedno sem govorila, da bo treba od trenutka, ko se bom pridružila Williamsu in dobila priložnost v formuli 1, delati dobro. Ves čas se je treba dokazovati.''

Wolffova bo prva ženska predstavnica po Italijanki Giovanni Amati, ki se bo udeležila dirkaškega vikenda. Amatijeva se je v sezoni 1992 trikrat neuspešno poskušala kvalificirati na dirko formule 1, njena neizkušenost pa je bila najrazvidnejša na prvem treningu, na katerem se je kar šestkrat zavrtela, v kvalifikacijah pa vknjižila devet sekund slabši čas od Britanca Nigela Mansella.

''Če se mi bo ponudila priložnost, jo bom zgrabila z obema rokama. Če ne, pa upam, da bom dekletom odprla oči, da formula 1 ni samo za moške,'' je zaključila Wolffova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.