Šport > Moto športi
16 ogledov

Za poškodovanega snemalca 30 tisočakov kazni

Vettel Webber Nürburgring VN Nemčije velika nagrada formula 1 dirka EPA
Moštvo Red Bull bo moralo zaradi malomarnosti na dirki na Nürburgringu plačati 30.000 evrov kazni.

Vodstvo tekmovanja se je za takšen korak odločilo zaradi incidenta v devetem krogu dirke, ko je po postanku Marka Webbra pri mehanikih z dirkalnika odletelo kolo in poškodovalo snemalca v boksih.

Nezgoda se je zgodila ob postanku Webbra, ko njegovi mehaniki niso dobro pritrdili zadnjega desnega kolesa, to pa je nato odletelo z dirkalnika, odskakovalo po boksih in nazadnje zadelo snemalca v prsi in glavo. Kot je sporočila krovna avtomobilistična zveza (Fia), so snemalca najprej oskrbeli v ambulanti na dirkališču, nato pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Koblenz. Webber je kljub težavam dirko nadaljeval in na koncu osvojil sedmo mesto.

Horner: "Neumna napaka"

"Naredili smo neumno napako, kolo ni bilo pravilno pritrjeno. Dobra novica pa je, da je s snemalcem vse v redu," je po dirki v pogovoru za televizijo Sky dejal vodja moštva Red Bull Christian Horner in dodal, da so boksi v avtomobilskem športu pač nevaren kraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.