Šport
25 ogledov

Mourinhu nova pogodba

jose mourinho EPA
Nnogometaši Chelseaja so si že zagotovili naslov državnega prvaka. Po poročanju britanskih medijev pa se je trener Jose Mourinho z vodstvom kluba dogovoril še za dvoletno podaljšanje pogodbe, tako da naj bi na klopi modrih sedel vse do leta 2019.

Pogovori med Josejem Mourinhom in vodstvom kluba glede podaljšanja pogodbe so trajali vse od januarja, v sredo pa se je obema stranema le uspelo dogovoriti. Najbolj uspešen trener Chelseaja v njegovi zgodovini, ki je v letih od 2004 do 2007 osvojil dva naslova angleškega prvaka, leta 2013 se je vrnil, bo na Stamford Bridgu še najmanj štiri leta.

"Že na začetku sezone sem dejal, da bom ostal v klubu, dokler bo to želel gospod Roman Abramovič. Ko mi bo on rekel, da je dovolj, bom odšel," je za britanske medije izjavil Mourinho, ki je bil izredno uspešen tudi kot pogajalec. Že zdaj je bil najbolje plačan trener v Angliji, po novem bo na sezono bogatejši še za dva milijona funtov, saj naj bi po pisanju britanskega tabloida The Sun letno zaslužil 10.500.000 funtov. Do zdaj je bila njegova letna plača "le" 8,4 milijona funtov.

Mourinho s Chealsejem še ni osvojil lige prvakov, kar mu je uspelo s Portom in Interjem iz Milana. V najbolj elitnem evropskem klubskem tekmovanju je bil neuspešen tudi z madridskim Realom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.