Šport
19107 ogledov

Nadal na koncu kariere: odmira mu kost v stopalu

Rafael Nadal Epa
Španski teniški zvezdnik naj bi kmalu zaključil športno pot.

Rafael Nadal se je s sijajno predstavo proti Novaku Đokoviću prebil v polfinale Odprtega prvenstva Francije, v tem letu pa je že osvojil grand slam turnir v Melbournu. Med obema velikima turnirjema ni igral veliko zaradi zdravstvenih težav.

Španec trpi za Műller-Weissovim sindromom, degenerativno boleznijo, ki povzroča deformacijo kosti v njegovem stopalu. Prav tako ima težave s pronacijo stopala, to se zaradi nizkega stopalnega loka nagiba na notranjo stran. Gibanje Nadala je tako precej omejeno.

Španski novinar Angel Garcia trdi, da ima kost v Nadalovem stopalu nekrozo in da praktično odmira. Tako meni, da bo teniški zvezdnik zelo kmalu prisiljen v konec kariere, morda že po tokratnem Roland Garrosu. Na tem nastopa, ker naj bi bilo tveganje zanj na njegovem najljubšem turnirju 'sprejemljivo'.

S koncem kariere bi sicer Nadal vsaj nekoliko razbremenil stopalo.

Po predvidevanjih bo Nadal vsekakor izpustil Wimbledon, tudi zato, ker na njem ne bodo delili točk za ATP računalniško lestvico. To odločitev sta sprejeli tako ATP kot WTA, saj na turnirju na sveti travi organizatorji ne dovolijo nastopa ruskim in beloruskim teniškim igralcem. Ti bi bili tako ob podeljenih točkah v neenakopravnem položaju.

Komentarjev 4
  • ico8 14:46 03.junij 2022.

    Hehe, zato je pa srpina stolkel kot mrtvega konja, a ne!???

  • Ender3 12:31 03.junij 2022.

    Če je res, kaj na tem potem je, za športnika takšnega kalibra j**a. To ne gre nikomur privoščiti !

  • Mkovac22 11:53 03.junij 2022.

    Kaj ni on Đokoviću privoščil izključitev in konec kariere?

Sorodne novice