Šport
16 ogledov

Nadal ostaja Federerjeva nadloga

roger federer rafael nadal indian wells EPA
Rafael Nadal je v četrtfinalu teniškega mastersa v Indian Wellsu premagal dolgoletnega tekmeca Švicarja Rogerja Federerja s 6:4 in 6:2. Nekdanja prva igralca sveta sta se po Nadalovi poškodbi srečala po letu premora.

Roger Federer in Rafael Nadal, ki sta dolgo krojila vrh svetovne teniške lestvice, sta se pomerila že na 29. medsebojnem dvoboju, v doslej odigranih 28 dvobojih pa je bil na 18 obračunih boljši Španec, a je zadnji dvoboj lani v polfinalu Indian Wellsa dobil Švicar.

"Ne bo se vrnil na igrišča, če ne bo 100-odstotno pripravljen. Ne bo igral poškodovan," je po porazu za tekmeca dejal Federer, ki je bil v Indian Wellsu drugi nosilec. "Pričakujem, da bo znova gospodar peščenih igrišč, tudi za tukaj sem vedel, da ga bo težko ustaviti," je še dejal Federer.

"Grem od dvoboja do dvoboja, treninga do treninga, trudim se prikazati svojo najboljšo igro. Pomembno je, da sem zdrav. In če sem, potem lahko veliko treniram in moja vrnitev med najboljše bo nekoliko lažja," pa je po zmagi povedal Nadal, ki se bo v polfinalu pomeril s Čehom Tomašom Berdychom.

V drugem četrtfinalu je Čeh Tomas Berdych ugnal Kevina Andersona iz JAR s 6:4, 6:4. Manj sreče pa so imeli gledalci z ženskima četrtfinalnima dvobojema. Prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka je predala dvoboj predala dvoboj z Danko Caroline Wozniacki zaradi poškodbe gležnja, Avstralka Samantha Stosur pa dvoboj z Nemko Angelique Kerber zaradi poškodbe stegenske mišice.

Indian Wells (6 milijonov dolarjev), izidi:

Moški, četrtfinale:
Tomas Berdych (Češ/6) : Kevin Anderson (JAR) 6:4, 6:4;
Rafael Nadal (Špa/5) : Roger Federer (Švi/2) 6:4, 6:2;

Ženske, četrtfinale:
Caroline Wozniacki (Dan/8) : Viktorija Azarenka (Blr/1) predaja;
Angelique Kerber (Nem/4) : Samantha Stosur (Avs/7) predaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.