Šport
145 ogledov

Nadal še izboljšal svoj rekord na mastersih

Epa
Španski teniški zvezdnik je v Kanadi slavil že petič.

Rafael Nadal je v Montrealu osvojil še 35. teniški masters ATP najvišje ravni. Dvaintridesetletni Španec je v finalu s 6:3 in 6:0 odpravil Rusa Danila Medvedjeva. Le nekaj ur po zmagi je Nadal odpovedal nastop na mastersu v Cincinnatiju, ki se bo začel danes, kot razlog za odpoved je navedel, da si želi ostati zdrav za odprto prvenstvo ZDA.

Španski zvezdnik je bil že prej rekorder po številu osvojenih mastersov 1000, a zdaj ima dve zmagi prednosti pred prvim igralcem sveta Srbom Novakom Đokovićem s 33 naslovi, sledi jima Švicar Roger Federer z 28.

Nadal je bil dobro spočit pred finalom, saj je Francoz Gael Monfils polfinalni dvoboj predal zaradi poškodbe gležnja. Branilec naslova, ki ga je osvojil lani v Torontu, je potreboval le 70 minut, da je v zbirko dodal še peti kanadski naslov.

"Zame je bilo zelo pomembno, da sem dobro začel dvoboj," je dejal zmagovalec 18 turnirjev za grand slam: "Odigral sem solidno tekmo, brez dvoma najboljšo ta teden. Kar nekaj stvari mi je dobro uspevalo: spreminjanje smeri, menjava ritma med točko ... Tudi rezani udarci so dobro delovali. Mislim, da sem igral pametno."

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.