Šport
227 ogledov

Nadala bo izzval član njegove akademije

Ruud - Čilić
1/10
Epa
Norvežan Casper Ruud in Španec Rafael Nadal sta finalista odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu.

Najboljši norveški tenisač Casper Ruud je v polfinalu OP Francije po štirih nizih premagal Hrvata Marina Čilića s 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

Polfinalni dvoboj je sredi tretjega niza zmotila in za 15 minut prekinila gledalka, ki se je prebila mimo varnostnikov ter s sporočilom na majici "ostalo nam je še 1028 dni" okoli vratu priklenila na mrežo.

Ruud - Čilić | Avtor: Epa Epa

V tistem trenutku je osmopostavljeni Ruud že vodil s 3:6, 6:4 in 4:1, po prihodu nazaj na osrednje igrišče Philippe Chatrier pa je zanesljivo končal tretji niz in nato z odvzemom servisa povedel še takoj na začetku četrtega.

Triindvajsetletni Norvežan kljub prvemu nastopu v polfinalu turnirja velike četverice ni pokazal kančka nervoze, dvoboj pa je z novim odvzemom servisa po sijajni igri v zadnjih treh nizih zaključil po dveh urah in 55 minutah.

"To je bil res odličen obračun, nisem najbolje začel, a tudi Marin je igral sijajno. Bil sem preveč obrambno naravnan, nato pa sem se po prvem odvzemu servisa v drugem nizu le sprostil. Igral sem najboljši tenis letos, bil agresiven in dobro serviral, zato sem zelo zadovoljen s predstavo," je po dvoboju dejal tenisač iz Osla.

Ruud - Čilić | Avtor: Epa Epa

Čiliću je s tem preprečil, da bi se prav na vseh turnirjih za grand slam uvrstil vsaj v finale. Dobil je OP ZDA 2014, v finalu pa igral še v Melbournu (2018) in Wimbledonu (2017).

Ruud pred letošnjim OP Francije še nikoli ni zaigral v četrtfinalu, v Parizu pa je storil dva velika koraka naprej. V finalu ga čaka Nadal, s katerim se doslej še nista pomerila in ki je v francoski prestolnici slavil kar 13-krat.

"V finalu bo igral proti svojemu varovancu," je Ruud spomnil na to, da je nekaj časa treniral prav na Majorki v Nadalovi akademiji. "Vzhičen sem. Je zadnji od velike trojice, proti kateremu še nisem igral. To bo odličen trenutek, da igram proti njemu. Upam, da bo tudi on vsaj malce užival v finalu, čeprav je tu igral že tolikokrat," je še dodal 23-letnik pred nedeljskim finalom.

Roland Garros, 21.256.800 evrov:

- moški, polfinale:
Rafael Nadal (Špa/5) - Alexander Zverev (Nem/3) 7:6 (8), 6:6 - predaja
Casper Ruud (Nor/8) - Marin Čilić (Hrv/20) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.