Šport
31 ogledov

Naglič poletel 206 metrov

V Planici je vse pripravljeno za začetek poletov. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V Planici je kljub rahlemu dežju 24 skakalcev uspešno preizkusilo velikanko, ki bo gostila najboljše svetovne letalce na smučeh. Najdlje je z 206 metri poletel Tomaž Naglič.

24 skakalcev je v rahlo deževni Planici danes preizkusilo drugo največjo letalnico na svetu. Od 48 poletov je dvakrat čez 200 metrov poletel Tomaž Naglič, čast prvega poleta pa je pripadla Matevžu Šparovcu.

Šparovec je z današnjim poletom doživel enega zadnjih skokov na planiški velikanki. Vlogo predskakalca bo opravljal le še za prihajajoč finale svetovnega pokala, nato pa se bo verjetno poslovil od aktivnega skakanja. Šparovec je letos prevzel kapetanski trak od Braneta Iskre, ki je v zadnjih letih kot prvi poletel čez velikanko. Šparovca je sicer ta čast doletela že leta 2007.

Prvi polet je meril 155 metrov, na prvo dvestotico pa smo morali čakati vse do nastopa Tomaža Nagliča. Žirovec je znova dokazal svoje letalne sposobnosti in kar v svojem prvem nastopu na planiški napravi popravil osebni rekord, ki zdaj znaša 206 metrov. V drugi seriji je Naglič še enkrat poletel čez dvestotico, tokrat do starega osebnega rekorda pri 202 metrih. Skupno smo videli 48 poletov na odlično pripravljeni letalnici.

V četrtek bo ob 9. uri prvi uradni trening, ki bo potekal v dveh serijah, ob 11. uri pa bodo na sporedu kvalifikacije za petkovo posamično tekmo.

Program:
Četrtek, 17. marec:

9.00 uradni trening, 1. serija
10.00 uradni trening, 2. serija
11.00 kvalifikacije

Petek, 18. marec, posamična tekma:
14.15 poskusna serija
15.15 prva serija
finalna serija

Sobota, 19. marec, ekipno tekmovanje:
9.00 poskusna serija
10.00 prva serija
finalna serija

Nedelja, 20. marec, posamična tekma:
9.00 poskusna serija
10.00 prva serija
finalna serija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.