Šport
15943 ogledov

Najbolj nor teniški udarec vseh časov, ki ga bomo pomnili za vekomaj

Đoković Alcaraz Profimedia
Prvi igralec sveta Carlos Alcaraz je poskrbel za dih jemajočo potezo med polfinalnim obračunom z Novakom Đokovićem.

Ljubitelji tenisa so bili med polfinalnim obračunom Novaka Đokovića (36) in Carlosa Alcaraza (20) v Parizu priča enemu najboljših teniških udarcev vseh časov.

Dvajsetletni Španec, prvopostavljeni tenisač na letošnjem Roland Garrosu, je moral v težko pričakovanem polfinalu priznati premoč neuničljivemu Đokoviću, ki je s tem naredil velik korak k osvojitvi rekordne 23. zmage na grand slamih.

Carlos Alcaraz Novak Đoković OP Francije Šport Novak Đoković pošolal favoriziranega mladega zvezdnika

Potem ko sta si se tenisača iz dveh krepko oddaljenih generacij razdelila uvodna dva niza, je Alcaraz v nadaljevanju podlegel krčem in drugim fizičnim težavam, neusmiljeni Đoković pa mu je do konca dvoboja prepustil samo še dve igri in se z izidom 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 uvrstil v svoj sedmi finale na OP Francije.

Carlos Alcaraz Novak Đoković | Avtor: Epa Carlos Alcaraz in Novak Đoković. Epa

Gledalci na osrednjem stadionu Philippe Chatrier so bili v uvodnem delu drugega niza priča pravi poslastici v režiji prvega igralca sveta.

Đoković je odigral skrajšano žogico, a je bil Alcaraz pravočasno pri mreži. Špancu je sicer zmanjkalo časa za kvaliteten odgovor, tako da je žogico poslal naravnost na lopar svojega nasprotnika.

Srb ga je nato sprehodil daleč nazaj za osnovno črto, kjer pa je 20-letnik na slepo zadel fenomenalen forehand iz obrata.

Preprosto izjemno!

Nikola Jokić Ganjeni Jokić Šport Đoković je izpolnil svojo obljubo: "Res je to naredil!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.