Šport
24 ogledov

Najdomiselnejši izgovori o dopingu

Asafa Powel Reuters
Tako kot je različen doping, so različne tudi razlage športnikov, zakaj naj bi se dopinški primeri dogajali.

Dieter Baumann: Nemški atlet je pozitiven dopinški vzorec na nandrolon leta 1999 razlagal s sabotažo. Neznanec naj bi mu prepovedane snovi z injekcijo vmešal v zobno pasto.

Alberto Contador: Španskemu kolesarju so dokazali prisotnost prepovedanega klenbuterola; tega naj bi vnesel s prehrano. Meso, ki ga je jedel, je pri reji dobilo tolikšne odmerke sredstev, da je kolesar padel na dopinškem testu. Enaka je bila razlaga plavalca Igorja Majcna za nandrolon leta 1999.

Justin Gatlin: Ameriški sprinter se je označil za žrtev zarote, ki jo je razložil njegov trener. Za preveč testosterona, ki so mu ga dokazali leta 2006, naj bi bil odgovoren besen maser. Ta naj bi mu nalašč namazal noge s kremo, ki je vsebovala ta moški hormon.

Ben Johnson: O zaroti je govoril tudi trener kanadskega sprinterja, ki je bil najhitrejši v olimpijskem finalu leta 1988 v Seulu. Za zaroto in sabotažo, posledica je bil pozitiven vzorec na stanozolol, naj bi bil odgovoren njegov ameriški tekmec Carl Lewis.

Matthias Kessler: Nemški kolesar je poudaril, da je testosteron lahko zaužil le nevede. Ob tem je dodal, da je na Kitajskem zaužil neke preparate, ki so bili opremljeni le z njemu neznanimi pismenkami, a da je mislil, da gre za dopolnilno prehrano.

Ivonne Kraft: Nemki so dokazali prepovedani fenoterol, ki se uporablja za zdravljenje astme. Po razlagi gorske kolesarke je lahko kriva le eksplozija doze s pršilom, ki ga je uporabljala njena mati, in v kopalnici je po njeni razlagi ostalo v zraku toliko snovi, da se je okužila.

Diego Maradona: Argentinskemu superzvezdniku so na svetovnem prvenstvu 1994 v vzorcu odkrili prisotnost efedrina in ga izključili s SP. Maradona je menil, da je vzel le sredstvo proti prehladu.

Adrianu Mutu: Romunski nogometaš je leta 2004 pozitiven test razlagal z uporabo sredstva za boljšo in prijetnejšo spolnost. Drugačna razlaga je sledila leta 2010, ko naj bi bilo krivo sredstvo za odvajanje.

Asafa Powel: Za pozitiven test naj bi bil kriv kondicijski trener. Ta naj bi tekmovalcu sestavil kombinacijo 20 prehranskih dopolnil in injekcij. Nobeno sredstvo sicer ni na prepovedanem spisku, a atletov menedžer je prepričan, da je bila lahko usodna kombinacija različnih preparatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.