Šport
280 ogledov

Najstnik preprečil Nadalovo vrnitev na prestol

Rafael Nadal Denis Shapovalov
V Montrealu so gledalci v 3. krogu tamkajšnjega turnirja videli veliko presenečenje.

Kanadski najstnik Denis Shapovalov je v osmini finala teniškega turnirja ATP v Montrealu presenetil španskega zvezdnika Rafaela Nadala in ga premagal s 3:6, 6:4 in 7:6 (4), ob tem pa 31-letniku preprečil, da bi se vrnil na vrh lestvice ATP. Shapovalov je dobil priložnost igranja na turnirju v Montrealu s posebnim vabilom organizatorja.

Nadal bi moral za prevzem vrha lestvice ATP zaigrati vsaj v polfinalu turnirja v Montrealu. S tem pa je Španec ponudil priložnost Švicarju Rogerju Federerju, da se vrne na mesto številka ena prihodnji teden v Cincinnatiju. V teh tednih namreč ne igra prvi igralec sveta, Britanec Andy Murray, ki je zaradi poškodbe kolka odpovedal nastopa v Montrealu in Cincinnatiju.

"Igral je dobro. Ima potencial. Želim mu vse najboljše. Igral je s pravo odločnostjo," je kanadskemu 18-letniku polaskal Nadal. Shapovalov na lestvici ATP zaseda 143. mesto, v tej sezoni je do turnirja v Montrealu zbral le tri zmage. V uvodnem krogu je nato premagal Brazilca Rogeria Dutro Silvo, zatem pa nekdanjega zmagovalca US Opna, Argentinca Juana Martina Del Potra.

"Neverjetno je. Komaj govorim. Odraščal sem in gledal Rafo, zato je bilo izjemno že, da sem igral proti njemu, toda premagati ga, to so sanje, ki so se mi uresničile."
Denis Shapovalov

ATP Montreal (4.662.300 USD), 3. krog:

Denis Shapovalov (Kan) - Rafael Nadal (Špa/1) 3:6, 6:4, 7:6 (4)
Roger Federer (Švi/2) - David Ferrer (Špa) 4:6, 6:4, 6:2
Robin Haase (Niz) - Grigor Dimitrov (Bol/7) 7:6 (3), 4:6, 6:1
Diego Schwartzman (Arg) - Jared Donaldson (ZDA) 0:6, 7:5, 7:5
Roberto Bautista (Špa) - Gael Monfils (Fra) 4:6, 7:6 (5), 7:6 (2)
Adrian Mannarino (Fra) - Hyeon Chung (JKo) 6:3, 6:3
Alexander Zverev (Nem/4) - Nick Kyrgios (Avs/16) 6:4, 6:3
Kevin Anderson (Jar) - Sam Querrey (ZDA) 6:4, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.