Šport
12 ogledov

Nekateri ga 'požrejo' tudi iz 60-ih

Nantes je povedel le osem sekund po tem, ko je izvedel začetni udarec iz sredine Žurnal24 main
Nov neverjeten gol z evropskih nogometnih zelenic je delo branilca Nantesa Rémija Marévala. Že v osmi sekundi domače ligaške tekme proti Nimesu je s strelom iz svoje polovice premagal vratarja.
" Un but de légende," (legendarni zadetek) so gol branilca Rémija Marévala na tekmi proti Nimesu poimenovali na uradni strani kanarčkov. In res – na prelepem stadionu La Beaujoire , enem od prizorišč svetovnega prvenstva leta 1998 , verjetno še nikoli ni padel niti približno bolj "nor" gol. Tokratna žrtev je vratar Nicolas Puydebois , ki ga bodo do konca življenja spominjali na dogodek iz osme sekunde tekme v Nantesu ... Ne le, da je Puydebois dobil enega "najdaljših" golov vseh časov, ampak tudi najhitrejšega. Gol Marévala je najhitrejši v zgodovini francoske druge lige, medtem ko v Ligue 1 še vedno vodi Michel Rio . Zanimivo – Rio je bivši vezist Nantesa, leta 1992 pa je na tekmi CaenCannes prav tako zadel že v osmi sekundi tekme!

"Djamelu (Abdounu, soigralcu, op. p.) sem rekel, da me bo trener ubil. No, imel sem srečo," se je po izjemnem zadetku pridušal Rémi Maréval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.