Šport
22 ogledov

"Ni imelo pomena, da bi se metal na glavo"

filip flisar EPA
V Megevu se je z 11. tekmo sezone končal svetovni pokal smučarjev prostega sloga. Filip Flisar je sezono končal s 26. mestom.

Zadnji tekmi v francoskem Megevu sta dobila Švedinja Anna Holmlund in olimpijski prvak Francoz Jean Frederic Chapuis, ki sta tudi zmagovalca svetovnega pokala. Oba sta bila v zadnjih tekmah razred zase, dobila sta štiri od zadnjih petih tekem.

Edini slovenski predstavnik na finalu, svetovni prvak Filip Flisar, je na zadnji tekmi zasedel 26. mesto, svetovni pokal pa končal na 19. mestu, z enimi stopničkami v sezoni (2. mesto) je zbral 189 točk. Blaž Ogorelc je s 43 točkami v svetovnem pokalu na 39. mestu.

"Včeraj me je v polfinalu v enem izmed zavojev zelo 'zarobilo', tako da sta me začela boleti koleno in kolk. K sreči imam zraven fizioterapevta. Zadeva se je razbolela in ugotovila sva, da je zadeva bolj resna, kot sem mislil na prvo žogo. Danes nisem najprej vedel, ali bi vozil ali ne. Rekel sem si, nič, gremo poskusiti. Imel sem nestabilno koleno, sem poskusil, a nisem tvegal. Po prvih dveh skokih me je zelo bolelo, v tistem zavoju sploh ni šlo, potem pa sem se peljal do dol. Mislil sem si, če bo kdo padel, bo padel. Da bi tvegal pred poletjem, ni imelo nekega smisla, saj se nisem ravno boril za globus," je po zadnji tekmi dejal Flisar.

"Sezona se mi je zdela v redu, čeprav skupni seštevek ni ravno bleščeč. A naredil sem kar sem hotel, glavni cilj sem dosegel. Imel sem še par drugih dobrih rezultatov, eno drugo mesto, včeraj šesto, tako da mislim, da lahko rečem, da je v redu sezona. Danes pa ni imelo pomena, da bi se dol metal na glavo, ker se bo vreme otoplilo in je treba ven privleči kolo," pa je sezono ocenil svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.