Šport
30 ogledov

Nič novega, Prevc na stopničkah

Peter Prevc EPA
Na drugi tekmi v Saporu je najboljši slovenski skakalec Peter Prevc osvojil tretje mesto. V prvo deseterico se je uvrstil tudi Jernej Damjan.

Peter Prevc je po zmagi na prvi tekmi v Saporu tokrat stopil na najnižjo stopničko zmagovalnega odra. Po prvi seriji je bil sicer uvrščen na drugo mesto, pred njim je bil le Poljak Kamil Stoch. Ta je na koncu le za sedem desetink ugnal najbiljšega slovenskega orla, oba pa je v finalni seriji prehitel Roman Koudelka. Čeh je zmagal še četrtič v tej zimi in karieri.

Prevc je sicer za deset točk zmanjšal zaostanek za Stefanom Kraftom v skupnem seštevku svetovnega pokala in se še utrdil na drugem mestu. Nekoliko slabše je tokrat namreč skočil Michael Hayböck, ki je z 11 mestom nekoliko izgubil stik z najboljšima. Kraft ima zdaj 83 točk prednosti pred Prevcem, Avstrijec je pri 1007 točkah, Slovenec jih ima 924. Hayböck je pri številki 873.

"Mislim, da sem ponovno prikazal zelo lepe skoke. Zelo sem zadovoljen z doseženim izidom. Ponovno smo imeli tudi dobre razmere za tekmo, kar ni običajno za Saporo. Sam se že usmerjam na naslednjo tekmo. Tako bo tudi naprej, saj je sezona še precej dolga. Kot sem dejal že včeraj, končna razvrstitev svetovnega pokala se bo odločala v Skandinaviji," je dejal Prevc, ki je imel najslabše vetrovne razmere v finalu, ko je skočil deset metrov manj kot v prvi seriji. 

Do točk so prišli še trije slovenski skakalci. Jernej Damjan je v finalu z 11. napredoval na deveto mesto, Nejc Dežman je bil 21., Jurij Tepeš pa je tokrat skočil do 24. mesta. Dan prej je bil peti. Brez finala in uvrstitve med trideseterico so ostali Rok Justin, ki je bil 32., Robert Kranjec na 38. in Matjaž Pungetar na 42. mestu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.