Šport
13 ogledov

Niemi branil za drugo zmago

finale NHL Chicago Blackhawks Flyers Antti Niemi
1/11
Žurnal24 main
Vratarji so zvezde letošnje končnice lige NHL. Na drugi tekmi finala za Stanleyjev pokal je blestel Antti Niemi. Zaustavil je 32 strelov Flyersov in Blackhawks so za vodstvo v seriji 2:0 zmagali z 2:1.

Chicago Blackhawks so le še dve zmagi oddaljeni od Stanleyjevega pokala za najboljšega v ligi NHL. Na drugi finalni tekmi se je igrala obramba in zelo agresiven hokej (ni bilo kot na prvi tekmi, ko je padlo 11 golov). Zvezda večera pa je bil vratar moštva iz Chicaga, Antti Niemi. Zaustavil je kar 32 strelov nasprotnika, od tega 14 v odločilni zadnji tretjini. Za vodstvo v seriji z 2:0 so tako Philadelphio Flyers premagali z 2:1. Navijači so bili v ekstazi. "Prav neverjetno je, kako so gledalci reagirali. Vzklikali so mi vso tekmo," je dejal Niemi. "A ključna je bila odlična obramba." Enega od dveh zadetkov Blackhawksov je dal Slovak Marian Hossa, ki ni zadel že 10 tekem. "Mislim, da je bil njihov vratar v zadnji tretjini izjemen. Imeli smo veliko priložnosti za izenačenje, a se ni dal," je razlog za neuspeh izpostavil trener Flyersov, Peter Laviolette.

Liga NHL, finale, druga tekma:

Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 2:1  /2:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.