Šport
10070 ogledov

Nočna mora za Hrvate, zadnja sekunda vzela OI!

portugalska rokometna reprezentanca Reševalni pas/Twitter Portugalci so v Montpellierju slavili kot nori.
Rokometaši Hrvaške, tako kot njihovi slovenski kolegi, ne bodo igrali na olimpijskih igrah.

Pretekli konec tedna so se delile še zadnje vstopnice za moški rokometni olimpijski turnir. Kot najbrž veste, je Slovenija v Berlinu v konkurenci Švedske, Nemčije in Alžirije osvojila tretje mesto in tako ostala brez vozovnice za Tokio 2021.

Bolj dramatično kot v nemški prestolnici je bilo v francoskem Montpellierju, kjer so se za prvi dve mesti udarili domačini, Hrvati, Portugalci in Tunizijci.

Vse evropske ekipe so ugnale severnoafriško zasedbo in tako je o napredovanju odločal medsebojni izkupiček med Francijo, Portugalsko in Hrvaško.

Blaž Janc Poraz Šport Konec olimpijskih sanj

Hrvati so s Francijo izgubili za štiri gole, Portugalsko pa premagali za gol. V zadnjem kolu, v katerem so se pomerili Francozi in Portugalci, je "kockastim" tako ustrezala (pričakovana) zmaga domačinov ali remi, v skrajnem primeru pa tudi zmaga Portugalcev za pet ali več golov. Edini scenarij, po katerem bi Hrvati izpadli, je bila torej nizka zmaga moštva z Iberskega polotoka.

V zadnjih sekundah so imeli Francozi žogo v rokah ob izenačenem izidu 28:28. V rokometu bi to skoraj vselej pomenilo, da ekipa v napadu ne more izgubiti srečanja in Hrvati so najbrž že slavili.

Nato pa so domačini izvedli nenavadno akcijo in deset sekund pred koncem po tvegani podaji izgubili žogo ter dopustili hiter protinapad. Tega je izkoristil Rui Silva in svojo državo popeljal na olimpijske igre.

Francozi so nato sicer še enkrat zadeli, a nekaj trenutkov prepozno in ostalo je pri presenetljivi zmagi Portugalske (29:28). Za nameček velja dodati, da so domačini manj kot pet minut pred koncem vodili za tri gole.

Prvo mesto je osvojila Francija, drugo Portugalska, tretje Hrvaška, četrto pa Tunizija. Hrvatom se je prvič po letu 2000 zgodilo, da ne bodo sodelovali na olimpijskem rokometnem turnirju.

Na glavno tekmovanje so se ob Franciji, Portugalski, Švedski in Nemčiji prebile še reprezentance Norveške, Brazilije, gostiteljice Japonske, Danske, Španije, Egipta, Argentine in Bahrajna.

Komentarjev 3
  • alen04 18:35 15.marec 2021.

    O kako fantastičen dan je danes.

Sorodne novice