Šport > Nogomet
18 ogledov

Adebayor na misiji: premagati Arsenal!

emmanuel adebayor EPA
Napadalec Tottenhama Emmanuel Adebayor je odločen dokazati, da je z odhodom iz Arsenala sprejel pravilno odločitev. Nekdanji zvezdnik topničarjev želi sezono zaključiti pred varovanci Arsena Wengerja.

Emmanuel Adebayor se je leta 2009 iz Arsenala preselil v Manchester City, česar mu navijači do danes še niso oprostili. Lani je s podpisom za Tottenham nezadovoljstvo topničarjev še povečal, zato se reprezentant Toga zaveda, da ga na derbiju prihodnjega tedna proti svoji nekdanji ekipi čaka nič kaj topel sprejem navijačev Arsenala.

Tottenham se trenutno nahaja na četrtem mestu angleške premier lige in ima štiri točke prednosti pred petouvrščenim Arsenalom. ''Vsi vedo, da med Arsenalom in Tottenhamom obstaja veliko rivalstvo. Ko sem bil pri Arsenalu, je bil moja naloga dosegati gole. Zdaj sem pri Tottenhamu in ekipi želim pomagati, da sezono končamo med najboljšimi štirimi. Letos imamo veliko priložnost, da zaključimo pred Arsenalom in moramo jo izkoristiti,'' je povedal Adebayor, ki želi svojim nekdanjim delodajalcem dokazati, da je bila menjava kluba pravilna odločitev. ''Zame je to velika priložnost, da pokažem ljudem, da sem se z odhodom iz Arsenala odločil pravilno,'' je dodal 28-letnik.

emmanuel adebayor | Avtor: EPA EPA
Adebayor je bes londonskih navijačev občutil pred štirimi leti, ko je pred njimi proslavljal zadetek v dresu Manchester Cityja. ''Ko me žali 30 tisoč ljudi, to razumem kot šalo, kot del življenja,'' je povedal Adebayor, ki je spregovoril še o nedavnem incidentu na afriškem prvenstvu, ko so ga morali Spursi nazaj na Otok prepeljati z osebnim letalom.

''V Južni Afriki ni bilo letov. Lahko bi dobil zasebno letalo, vendar nisem želel zapustiti ekipe. Trajalo je štiri dni, da smo prispeli v Togo. To ni moja krivda, ne morem pognati kril, da bi lahko odletel nazaj v London,'' je v šali pripomnil Adebayor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.