Šport > Nogomet
94 ogledov

Afriških prvakov ne bo v Rusiji

Kamerun kamerunska nogometna reprezentanca EPA
Aktualni afriški prvaki Kamerunci so dokončno ostali brez nastopa na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji.

Po remiju v domačem Yaoundeju z Nigerijo (1:1) so sedaj Kamerunci šele tretji na lestvici skupine B afriških kvalifikacij, sedem točk za vodilno Nigerijo, ter prvič po letu 2006 in prvenstvu v Nemčiji ne bodo sodelovali na SP.

Moses Simon je Nigerijo povedel v vodstvo v 30. minuti, rezervni igralec domačih Vincent Aboubakar pa je izenačil iz enajstmetrovke v 75. Nigerija je tako z desetimi točkami ostala neporažena na čelu skupine.

Kamerun je bil doslej petkrat afriški prvak, nazadnje je pokal dvignil prav letos. Pred njim je s sedmimi naslovi na večni lestvici le Egipt, od leta 1990 pa je sodeloval na šestih od sedmih SP.

Slovenija Litva Stožice Še dva obračuna Šport To so scenariji za uvrstitev Slovenije na mundial

Novozelandci pričakovano na vrhu

Nogometaši Nove Zelandije so si zagotovili dodatne kvalifikacije za svetovno prvenstvo prihodnje leto v Rusiji; po zmagi s Salomonovim otočjem (6:1) v oceanijskih kvalifikacijah prejšnji teden v Aucklandu so v Honiari remizirali (2:2). Novozelandci bodo v dveh dodatnih tekmah igrali s petouvrščeno ekipo južnoameriških kvalifikacij.

Pred zadnjimi tremi krogi južnoameriških kvalifikacij so za Brazilijo (36 točk), ki si je že zagotovila nastop na zaključnem delu SP, Kolumbija (25), Urugvaj (24) in Čile. Slednji je s 23 točkami na četrtem mestu, ki še neposredno vodi na SP, peta je Argentina, ki ima prav tako 23 točk, sledijo pa Peru (21), Paragvaj (21) in Ekvador (20).

Srečko Katanec Jezni selektor Šport Katanec: Naj bodo tudi proti Škotom doma
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.