Šport > Nogomet
26 ogledov

Alba: ''Navijači se ne bi smeli jeziti name''

jordi alba barcelona EPA
Nogometaš Barcelone Jordi Alba je spregovoril o svojem slabem začetku sezone v dresu katalonskega velikana. Španec je prepričan, da si ne zasluži kritik s strani podpornikov kluba in svetuje, naj se raje osredotočijo na lepo prednost, ki jo imajo pred Real Madridom.

rosell jordi alba barcelona | Avtor: EPA EPA
Jordi Alba se v začetku letošnje sezone ni najbolje izkazal, zato je postal tarča nekaterih navijačev, ki njegove slabe predstave pripisujejo prevelikemu številu tekem v poletnem obdobju. Španec, ki je zaigral na evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah namigovanja zanika, prav tako pa je ovrgel govorice, da je na kvalifikacijski tekmi proti Gruziji zaigral navkljub gripi. ''Zbolel sem potem, ko sem igral za Španijo, ne prej. Če bi imel gripo, ne bi igral. Ljudje so govorili, da boleham za gripo in to je laž. Mislim, da nisem edini nogometaš Barcelone, ki igra za Španijo. Imel sem priložnost zaigrati na olimpijskih igrah, v Barceloni pa se ni izteklo po načrtih. Mislim, da se navijači ne bi smeli jeziti name. Nisem edini človek, ki je zbolel za gripo,'' je povedal Alba in dodal, da razlog za njegove predstave ne tiči v nastopu na OI ali evropskem prvenstvu.

''Zdaj sem okreval in želim si igrati bolje,'' je povedal 23-letnik, ki je spregovoril tudi o zavidljivi prednosti, ki jo ima Barcelona pred tekmeci iz Madrida v točkovanju španskega prvenstva. ''Imamo osem točk prednosti in to je lepa prednost. Osredotočiti se moramo na zmago proti Sevilli, ki imajo najboljšo obrambo v ligi. Upam, da nam bo uspelo zadržati prednost pred Madridom. Še lepše bi bilo, če bi jo povečali. Nepredstavljivo je bilo, da bo Madrid izgubil tekmi proti Sevilli in Getafeju, vendar moramo biti previdni, ker se lahko enako zgodi tudi nam,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.