Šport > Nogomet
1039 ogledov

Ali Uefa spreminja eno najbolj kontroverznih nogometnih pravil?

nogometne žoge LP Epa
Na Uefi predlog za ukinitev pravila o doseženem golu v gosteh.

Komisija za klubska tekmovanja pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) je po pisanju nemške tiskovne agencija dpa izdala priporočilo, da se v evropskih klubskih tekmovanjih ukine takoimenovano pravilo pomena golov doseženih v gosteh. Predlog mora zdaj obravnavati izvršni odbor Uefe.

Pravilo o prednosti doseženega gola v gosteh je v evropskih klubskih tekmovanjih v veljavi vse od leta 1965. Velja v dvobojih na izločanje, ko ekipi igrata tekmi doma in v gosteh. V primeru, da sta ekipi na dveh tekmah dosegli enako število golov, je v prednosti tista, ki je v gosteh dosegla več zadetkov.

Že dlje je to pravilo tarča kritik številnih pomembnih nogometnih delavcev, je med drugim poročal britanski Times, ki je prvi razkril novico o predlagani spremembi pravila. Časnik dodaja, da je prav obdobje pandemije covida-19 s praznimi tribunami in tekmami na nevtralnih terenih dodatno potrdilo, da je čas za spremembo.

Bržkone gre ob morebitni potrditvi spremembe pravila v evropskih klubskih tekmovanjih pričakovati tudi spremembo v pravilnikih reprezentančnih pravil, ki so identična. V Sloveniji denimo pa to pravilo velja v tekmah za obstanek v 1. ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice