Šport > Nogomet
2924 ogledov

Allegri v skrbeh zaradi Ronalda

cristiano ronaldo Epa
Prihod nogometnega superzvezdnika ima tudi negativne plati.

Trener italijanskega prvaka Massimiliano Allegri je pred obračunom z Benfico v okviru Mednarodnega pokala prvakov opozoril na morebitne negativne posledice nakupa Cristiana Ronalda.

Portugalski napadalec je z Juventusom podpisal štiriletno pogodbo, s katero si je zagotovil letno plačo v višini 30 milijonov evrov. Skupna vrednost njegovega prestopa je znašala 112 milijonov evrov, od tega jih je okroglih 100 pristalo na računu Real Madrida.

Nakup Ronalda se je izkazal za zelo dobičkonosnega, saj je stara dama v pičlih 24 urah po podpisu pogodbe prodala za več kot 50 milijonov evrov njegovih dresov. Čez noč se je občutno povečalo število sledilcev na vseh družbenih omrežjih, vse bolj se stopnjujejo tudi navijaški apetiti.

Juventus je v 24 urah prodal 520.000 Ronaldovih dresov. Za primerjavo, po poročanju beIN Sporta je v celotni sezoni 2016/2017 prodal 820.000 dresov vseh nogometašev skupaj.

massimiliano allegri | Avtor: Epa Epa
Allegri se veseli sodelovanja z rekordno okrepitvijo kluba, vendar svari pred negativnimi vplivi trenutne evforije. "Cristiano ima ogromno mendarodnih izkušenj in nam bo v veliko pomoč, a moramo ostati previdni. Okoli nas se dogaja prevelika evforija, kar ni dobro. Letos bo težje kot v zadnjih letih," je povedal trener Juventusa, ki bo v domačem prvenstvu napadal že osmo zaporedno lovoriko. Dobrih rezultatov se nadejajo tudi Evropi, kjer so v zadnjih štirih letih dvakrat zaigrali v finalu lige prvakov (2015, 2017), a ostali brez tako želene tretje lovorike (1985, 1996).

"Nasprotniki bodo še bolj agresivni, ker smo zmagali ogromno tekem, zdaj pa imamo še tako izjemnega igralca, kot je Ronaldo. Zaradi tega bodo dodatno motivirani. Povedal sem že, da sem vesel Ronaldovega prihoda. O nogometu še nisva govorila, ker je bil takrat ravno na počitnicah," je razkril Allegri.

Ronaldo naj bi v dresu Juventusa debitiral 12.avgusta na prijateljski tekmi z mladinsko ekipo.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice