Šport > Nogomet
109 ogledov

Angleška legenda sklenila bogato kariero

Wayne Rooney Profimedia
Pri petintridesetih letih se je od aktivnega igranja poslovil izjemni napadalec.

Wayne Rooney je končal nogometno kariero, v kateri je postal najboljši strelec v zgodovini angleške nogometne reprezentance, ter je s pogodbo do leta 2023 postal trener ekipe Derby County, ki igra v angleškem drugoligaškem tekmovanju. Rooney je bil od novembra lani v ekipi igralec in trener, ko so odpustili začasnega trenerja Phillipa Cocuja.

Petintridesetletni Rooney je najboljši strelec v zgodovini angleške izbrane vrste in klubskega velikana Manchester Uniteda. Kot najstnik je zablestel pri Evertonu, Unitedu se je pridružil leta 2004 in zanj dosegel 253 zadetkov na 559 tekmah v 13-letnem obdobju pri rdečih vragih.

wayne rooney Po sledeh očeta Šport Rooneyev sin podpisal za angleškega velikana

Je tudi najboljši strelec reprezentance, pred njim je bil rekorder legendarni Bobby Charlton, svetovni prvak z Anglijo 1966, Rooney pa ga je odnesel s prestola s 53 goli na 120 tekmah.

Rooney je sicer v dresu Manchester Uniteda, za katerega je igral med letoma 2004 in 2017, osvojil pet naslovov državnega prvaka, ligo prvakov in evropsko ligo.

Napadalec je pred prihodom k Derbyju nosil tudi dres ameriškega DC Uniteda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice