Šport > Nogomet
20 ogledov

Angleži šokirani pred tekmo in po njej

Rooney Črna gora Anglija kvalifikacije za SP 2014 EPA
Angleška nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za SP 2014 gostovala pri vodilni ekipi skupine H v Črni gori in iztržila le neodločen izid 1:1.

Angleži so bili po tekmi zaradi remija "šokirani", saj so Črnogorci z dvema točkama prednosti še vedno prvi na lestvici, ob pogledu na predstavitev njihovega moštva pa so bili otoški mediji "šokirani" že pred tekmo.

Angleški novinarji so se namreč dokopali do uradnega programa tekme, kjer so videli zapisana imena svojih reprezentantov. Črnogorci so za zapis angleških imen namreč uporabili nam znani pravopis Vuka Karadžića – piši, kot govoriš. Angleški Daily Mail je tako pred tekmo zapisal: "Spoznajte najnevarnejšega angleškega nogometaša – Vejna Runija! Pazite se tudi Džerarda, Junga in Kerika."

Celoten popis angleških nogometašev za tekmo proti Črni gori je bil videti tako: Džo Hart, Glen Džonson, Kris Smoling, Džoleon Leskot, Ešli Kol, Stiven Džerard, Majkl Kerik, Deni Velbek, Tom Kleverli, Džejms Milner, Vejn Runi.

Komentarjev 8
  • 1111 13:02 27.marec 2013.

    ...men v vojaški knjižici tud piše "polupismen", ker ne znam cirilice, pa kaj? ...črnogorci in srbi imajo, piši kao što govoriš, ne vidim nič slabega v tem...kaj pa znajo angleži? ...veš zakaj jih je bog dal na otoko??? ...razmisli!

  • demirelis 12:48 27.marec 2013.

    fafi ti kurac ciganče malo

  • Avatar frnazzi
    frnazzi 12:31 27.marec 2013.

    Mater, ti si pa res heavy ... a si kdaj pomislil na svoj pedigre?! Kaj pa če se tvoj resnični fotr (to je tisti, ki je nabrisal tvojo mater in si potem ven izpadel kot neki heavyd) piše, recimo, ĆaĆoviĆ?!!! ...prikaži več Konec koncev, v slovenskem pravopisu tudi ni črke Y, tako da sploh ne vem, kaj serješ o nekih tujih črkah, preklet ĆÜFUR cловенацки !!!