Šport > Nogomet
12 ogledov

Arsenal vstal od mrtvih

Arsene Wenger v zadnjih dneh nima mirnega spanca. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na nemških, angleških in francoskih zelenicah so na sporedu pokalne tekme. Zgodovinski dvoboj je potekal v Readingu, kjer so domači proti Arsenalu že vodili s 4:0, a po podaljških izgubili s 5:7.

V angleškem ligaškem pokalu je Arsenal gostoval pri Readingu. Ta je v uvodnih minutah dvoboja povsem razbil topničarje, v prvih 20. minutah pa kar trikrat zatresel mrežo slovitih gostov. Velik delež k zanesljivemu vodstvu gostiteljev so prispevali kar Londončani, saj je Laurent Koscielny v 18. minuti poslal žogo za hrbet svojega vratarja, mladi Argentinec Damian Martinez pa se je kar sam osmešil pri tretjem golu Readinga. Že v 37. minuti so domačini zadeli še četrtič, z glavo je bil natančen še Noel Hunt. Tik pred koncem prvega polčasa je veliko prednost Readinga nekoliko zmanjšal Theo Walcott.

Iz pekla v vice ...

Topničarji so v garderobi zagotovo slišali precej neprijetnih besed, tudi zaradi tega pa so verjetno precej bolje odprli drugi polčas. Premoč so okronali v 64. minuti, ko je po podaji iz kota zadel Olivier Giroud, ki je le malce pred zadetkom vstopil v igro. Francoz je nato še dvakrat zelo nevarno streljal na vrata domačih, a se je obakrat izkazar vratar Adam Federici. Ta je ponovno klonil v 89. minuti, ko je po novi podaji iz kota zadel še Koscielny. In ko se je le še čakal zadnji sodnikov žvižg je Arsenal izenačil! Zaradi dodatne menjave je sodnik še za pol minute podaljšal štiriminutni sodniški podaljšek, v tem času pa je žoga v kazenskem prostoru prišla do Walcotta, ki je okroglo usnje le za las spravil čez golovo črto. Neverjetna vrnitev!

... in nato v nebesa

A tu se izbranci Arsena Wengerja niso ustavili. Tudi v prvem podaljšku so pritisnili na domača vrata, za 5:4 pa je z lepim strelom z 20 metrov zadel že skoraj pozabljeni Marouane Chamakh. To je bil prvi zadetek Maročana v tej sezoni.

Vendar drame še ni bilo konec. Priložnosti so se vrstile na obeh straneh in ko je na 5:5 izenačil Pavel Pogrebnjak, je znova zadišalo po enajstmetrovkah. S tem pa se ni strinjal Walcott. Strel Andreja Aršavina so branilci Readinga še zaustavili na golovi črti, angleški reprezentant pa je odbito žogo s petih metrov zabil v mrežo. Pisala se je 120. minuta! V zadnjem sodnikovem podaljšku na tekmi je Chamakh še enkrat izkoristil napako domače obrambe. Arsenal je tako še na deseti tekmi z Readingom ostal neporažen, že desetič v prav toliko letih pa se je uvrstil v četrtfinale angleškega pokala.

"Na naših dvobojih nikoli ni dolgočasno. Tokrat so si lahko gledalci ogledali pravi teniški dvoboj. Ne moreš igrati za Arsenal in se kar predati. Po zaostanku so fantje dobro odreagirali in pokazali, da lahko nosijo dres Arsenala," je po razburljivi tekmi povedal Wenger.

Bradford City izločil Wigan

Na preostalih štirih dvobojih, ki so bili ob zgodovinski tekmi na stadionu Madejski povsem zasenčeni, je skupaj padlo manj golov kot v Readingu. Bradford City bi zagotovo bil športna zgodba dneva v Angliji, če ne bi obrambi dveh prvoligaških moštev spali med delovnim časom. Četrtoligaš se je namreč med osmerico najboljših uvrstil po streljanju enajstmetrovk, izločil pa je Wigan.

Od prvoligašev sta se poslovila tudi Southampton, ki ga je doma s 3:0 premagal Leeds, in Sunderland. Črne mačke so doma z 0:1 klonile proti Middlesbroughu. Da Arsenal ne bo edini premierligaš v četrtfinalu po prvem dnevu dvobojev osmine finala, je poskrbela še Aston Villa. Nogometaši iz Birminghama so v gosteh s 3:2 ugnali Swindon Town. Odločilni gol je po izteku rednega dela zabil napadalec iz Konga Christian Benteke.

Nocoj bodo na sporedu še trije premierligaški obračuni, poslastica pa bo novi derbi med Chelseajem in Unitedom (prenos na Šport TV).

Angleški ligaški pokal, osmina finala:

Leeds United : Southampton    3:0 (1:0)
Reading : Arsenal 5:7 (4:1) - po podaljških
Sunderland : Middlesbrough 0:1 (0:1)
Swindon Town : Aston Villa 2:3 (0:2)
Wigan : Bradford City 0:0 - po enajstmetrovkah 2:4

Danes:
Chelsea - Manchester United
Norwich - Tottenham
Liverpool - Swansea

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.