Šport > Nogomet
57 ogledov

Bale išče izhod iz Reala, United na preži

gareth bale EPA
Španski mediji poročajo, da naj bi Gareth Bale po koncu sezone zapustil Real Madrid. ''Bale išče izhod,'' razkriva naslovnica športnega dnevnika AS.

V Madridu sta se sestala Jonathan Barnett, agent Garetha Bala, in predsednik kraljevega kluba Florentino Pérez, ki sta se pogovarjala o prihodnosti domnevno najdražjega nogometaša vseh časov.

Valižan naj bi si želel zapustiti Santiago Bernabéuu, kjer je deležen vse glasnejših kritik navijačev, za nameček pa ima še vedno težave s privajanjem na kulturo in učenjem španskega jezika. Real naj bi bil, kot piše AS, prodaji naklonjen, a le v primeru, da mu bo uspelo povrniti stomilijonosko investicijo iz leta 2013, kolikor je odštel za nogometašev prestop iz Tottenhama v Madrid.

as naslovnica | Avtor: as.com as.com
Glavni kandidat, ki naj bi se zanimal za podpis z Valižanom, je Manchester United. Angleški velikan naj bi za Bala ponujal 120 milijonov evrov, kar bi Los Blancose zagotovo prepričalo v prodajo, glede na to, da se Bale v drugi sezoni na Pirenejskem polotoku ni ravno proslavil.

Bale je v letošnji sezoni zaigral na 48 tekmah v vseh tekmovanjih, kar znaša 4031 minut, v tem času pa je dosegel 17 golov in 12 podaj. V prvi sezoni na Bernabéuu je igral manj (3327 minut), a dosegel več golov (22 na 44 tekmah) in asistenc (19). Po besedah agenta želi Bale dvome o svoji prihodnosti razčistiti pred poletnimi počitnicami, zdaj pa je na potezi Real, ki mora sprejeti odločitev, kakšna je njegova vizija za prihodnost 25-letnega krilnega nogometaša.

Zgodbo najdražjega nogometaša vseh časov budno spremljajo tudi angleški mediji. The Sun poroča, da bo United poskušal Bala na vsak način zvabiti na Old Trafford, pri tem pa bo računal na Ryana Giggsa, ki naj bi Valižana prepričal, da se po dveh letih vrne v Premier League. Angleški tabloid še trdi, da Balov prestop nima povezave z morebitnim prestopom Davida de Gee, ki je prav tako predmet pogajanj med Realom in Manchester Unitedom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.